Εγκύκλιος Ντόλιου για το ειδικό προσωπικό περιφερειών και δήμων

Οδηγίες που διευκρινίζουν τα κριτήρια προσλήψεων προσωπικού ειδικών θέσεων σε περιφέρειες και δήμους, όπως του εκτελεστικού γραμματέα και ειδικών συμβούλων ή συνεργατών, απέστειλε προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους το υπουργείο Εσωτερικών, με την εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» προβλέπεται μία θέση εκτελεστικού γραμματέα, ο οποίος προσλαμβάνεται ύστερα από δημόσια προκήρυξη που εκδίδεται από τον Περιφερειάρχη και οι αποδοχές που θα λαμβάνει θα είναι ίσες με τα 2/3 του μισθού του Περιφερειάρχη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και να κατέχουν αξιόλογη διοικητική εμπειρία. Στη διαδικασία αυτή μπορούν να συμμετέχουν και υπάλληλοι και λειτουργοί του δημοσίου τομέα όπως αυτός κάθε φορά ισχύει, καθώς επίσης και υπάλληλοι αιρετών Περιφερειών πλην των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ίδια Περιφέρεια.

Παράλληλα συνιστώνται τέσσερις θέσεις ειδικών συμβούλων για τον περιφερειάρχη και από μία για τους αντιπεριφερειάρχες, στις οποίες μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες μετά από σχετική ανακοίνωση στον Τύπο, ενώ παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης των θέσεων αυτών με απόσπαση από θέση του δημόσιου τομέα.

Συνίστανται επίσης δύο θέσεις δημοσιογράφων.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κατά την οποία προσληφθεί δικηγόρος αναστέλλεται αυτομάτως η ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία.

Προσλήψεις στους δήμους

Οι προσλήψεις προσωπικού ειδικών θέσεων στους δήμους γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 163 του ν. 3584/2007, στο οποίο καθορίζεται ότι «συνιστώνται στους δήμους ισάριθμες με τους αντιδημάρχους θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών.»

Οι προσλαμβανόμενοι στις θέσεις αυτές πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίων Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβεί τη θητεία της δημοτικής περιόδου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «στις θέσεις μπορούν να προσληφθούν ενδιαφερόμενοι……ύστερα από δημόσια γνωστοποίηση δια του
Τύπου, με απόφαση δημάρχου ο οποίος προσλαμβάνει τα άτομα που είναι κατά την κρίση του κατάλληλα για τις θέσεις αυτές»

Να σημειωθεί ότι, όπως και στις περιφέρειες, η πλήρωση των θέσεων αυτών μπορεί να γίνει και με απόσπαση υπαλλήλων από θέσεις του δημόσιου τομέα.ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Ιανουάριος, 2011, 9:00 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr