Ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς

Δ.Τ – Κάθε μαθητής και μαθήτρια έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία και να έχει πρόσβαση στη γνώση και τα μορφωτικά αγαθά ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το δικαίωμα αυτό αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αφορά μαθητές/τριες που βιώνουν έντονα τον μαθησιακό και κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση στήριξαν συνειδητά και ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς για ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στην περιφερειακή μας ενότητα. Η, εν μέσω μνημονίων, ικανοποίηση αυτού του μακροχρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς, υποδηλώνει με εμφατικό τρόπο την ιδιαίτερη ευαισθησία της σημερινής κυβέρνησης για την ειδική εκπαίδευση αλλά και την προτεραιότητα που δίνει στα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Κάποιοι άλλοι διοικούντες πριν λίγα χρόνια έβαζαν λουκέτο σε σχολικές μονάδες, καταργούσαν ειδικότητες και απέλυαν εκπαιδευτικούς υποβαθμίζοντας και διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της. Η σημερινή ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς καταδεικνύει πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου παιδείας εισακούει τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας και τα ικανοποιεί. Κάποιοι άλλοι είχαν ταχθεί κατά της κοινωνίας και της παιδείας αλλά υπέρ της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα μνημόνια.

Η σημερινή ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που, συνήθως από σκοπιμότητα, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ως ταυτόσημη με τις προηγούμενες. Μια απάντηση που στηρίζεται στα έργα και στις πράξεις και όχι σε κούφια λόγια ή ανέξοδες υποσχέσεις.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο και δημιουργική φοίτηση στους/στις μαθητές/τριες του νέου σχολείου και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που θα το υπηρετήσουν.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Αύγουστος, 2016, 7:21 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr