ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – Συνάντηση Βοσκόπουλου με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

Με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φλώρινας, παρόντες επίσης ήταν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Αριστείδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Απιδόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Νίκος Μουρατίδης.

Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Υπουργό στην ακριτική Φλώρινα, και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι σημαντικό τα προβλήματα στον τομέα της υγείας να μπορέσουν να εισακουστούν στην κεντρική διοίκηση.

Ο κ. Βοσκόπουλος αναφέρθηκε στη θέση την οποία έχει λάβει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τη δημιουργία ενός περιφερειακού νοσοκομείου και συγκεκριμένα για τη μετατροπή του Μποδοσάκειου νοσοκομείου σε τέτοιου σκοπού, καθώς με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετείται όλη η Δυτική Μακεδονία.

Ακολούθως, είπε ότι λόγω της μη ολοκληρωμένης στελέχωσης των κλινικών του νοσοκομείου Φλώρινας και συγκεκριμένα της νεφρολογικής και γυναικολογικής κλινική του, καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από τον κ. Ξανθό να εξεταστεί το ενδεχόμενο στελέχωσης του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους Φλωρινιώτες. Επίσης, αναφέρθηκε και στα δύο Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στον Δήμο Πρεσπών και Αμυνταίου, τα οποία χρήζουν ενίσχυση ιατρικού προσωπικού.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η παροχή κινήτρων στους γιατρούς, προκειμένου να αποδέχονται τις θέσεις εργασίας στο νοσοκομείο Φλώρινας, με τον κ. Δήμαρχο να δηλώνει τη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βοηθήσει προς τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Υπουργός ακολούθως είπε ότι θα βγουν κάποιες προκηρύξεις για τη στελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων και αναζητούνται τρόποι, ώστε να υπάρξουν κάποια κίνητρα, ώστε να καλυφθούν όλες οι θέσεις και να μην υπάρχουν κενά.

Σκοπός της κυβέρνησης είπε, είναι να καλυφθούν όλα τα ελλείμματα και να υπάρχει μία ανάκαμψη στον χώρο της υγείας, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες της χώρας.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με τη διοίκηση του νοσοκομείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό την καταγραφή όλων των προβλημάτων, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να υπάρχουν στελεχωμένα νομαρχιακά νοσοκομεία, αλλά και ένα περιφερειακό νοσοκομείο για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στη δημόσια περίθαλψη.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Αύγουστος, 2016, 4:32 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr