Αλ. Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές οφειλές

Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά συγκροτημένη εθνική πολιτική για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, με συντονισμό της προσπάθειας από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου συγκροτήθηκε σχετική διακομματική επιτροπή τον περασμένο Δεκέμβρη.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η ελληνική Πολιτεία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό – και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο – προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το «ιστορικό χρέος». «Αυτόν τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε, μέχρι τέλους και σε όλα τα επίπεδα, όχι σαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, όχι με προχειρότητα, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση όπως αρμόζει σε μία πρωτοβουλία εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας», είπε. Αυτό το ηθικό και πολιτικό χρέος, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «δεν είναι χρέος μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη, στον ίδιο τον γερμανικό λαό και στα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού».

Πηγή: naftemporiki.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Αύγουστος, 2016, 1:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr