Με ρυθμούς «χελώνας» η επιστροφή των τραπεζικών καταθέσεων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το καλό σενάριο, που προβλέπει την επιστροφή 3-4 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες ως το τέλος του 2016, δεν φαίνεται να επαληθεύεται

Αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις, η ανοιχτή δεύτερη αξιολόγηση αλλά πάνω απ’ όλα η έλλειψη εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα αποτελούν τα βασικότερα εμπόδια για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, η επιστροφή των κεφαλαίων από τα… στρώματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς κινείται με ρυθμούς «χελώνας» παρά τη χαλάρωση των capital controls και την αυξημένη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το καλό σενάριο, που προβλέπει την επιστροφή 3-4 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες ως το τέλος του 2016, δεν φαίνεται να επαληθεύεται, αντίθετα, τα στοιχεία κινούνται προς το δυσμενές σενάριο του 1-2 δισ. ευρώ.

Η βασική αιτία κρύβεται στην ανασφάλεια των Ελλήνων καταθετών και την αβεβαιότητα για το μέλλον της οικονομίας, ενόψει μάλιστα μιας δύσκολης δεύτερης αξιολόγησης που ξεκινάει το φθινόπωρο.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι για την άρση αυτών των προβληματισμών είναι απαραίτητη η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να υπάρξει μια αίσθηση προόδου κι όχι καθυστερήσεων.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Αύγουστος, 2016, 9:50 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr