Αυξάνονται οι δικαιούχοι δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 83.000 έως 85.000 δικαιούχους, ωστόσο ο τελικός αριθμός θα γίνει γνωστός στις 24 Αυγούστου

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ, ενώ σε μία εβδομάδα (στις 24/8) θα ανακοινωθούν και οι τελικοί δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο (αρχικός) προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 175 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι από τους περίπου 110.000 τελικούς δικαιούχους θα λάβουν voucher περί τους 81.000.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr από τα στοιχεία των αιτήσεων προκύπτει ότι προκειμένου να συμπεριληφθούν στο σύνολο τους τόσο τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας όσο και αυτά που περιλαμβάνουν πρόσωπα με αναπηρία, όπως έχουν δεσμευθεί οι συναρμόδιοι υπουργοί (Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας), ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 83.000 έως 85.000 δικαιούχους, ωστόσο ο τελικός αριθμός θα γίνει γνωστός στις 24 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ουσία γίνεται γνωστό ποιοι απορρίφθηκαν είτε γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις είτε γιατί είχαν ελλιπή δικαιολογητικά. Οι συγκεκριμένοι αιτούντες έχουν το δικαίωμα ένστασης έως την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα ανακοινωθούν οι τελικοί δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο σύστημα:

– οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους.

– η αξία τοποθέτησης (voucher) δεν συνδέεται με συγκεκριμένη θέση σε κάποια δομή αλλά ακολουθεί τον δικαιούχο (γονέας). Δηλαδή, ο γονέας έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό/ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ χωρίς να χάνει το voucher.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Αύγουστος, 2016, 2:43 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr