Έργα του Γράμμου επισκέφτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλος και ο Δήμαρχος Νεστορίου Π.Γκέτσιος

Με στόχο την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής του Γράμμου έχουν γίνει παρεμβάσεις και έργα υποδομής αξίας περίπου 17 εκ. ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, οποίος επισκέφτηκε τα σημεία εκτέλεσης των εργασιών την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 με τον Δήμαρχο Νεστορίου Πασχάλη Γκέτσιο και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

«Έργα που έφεραν το ιστορικό βουνό της Ελλάδος κοντά στον κόσμο και τον ντόπιο πληθυσμό κοντά στα σπίτια του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμόπουλος, ενώ από την πλευρά ο Δήμαρχος Νεστορίου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο την τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Καστοριάς όσο και τις κατασκευαστικές εταιρίες που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα έργα σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον, τονίζοντας πως: «Πρόκειται για έναν τόπο προικισμένο από τη φύση. Τα έργα αναμένεται να βοηθήσουν στην τουριστική αξιοποίηση αλλά και στην ορθολογική διαχείριση του δασικού πλούτου του Γράμμου»

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το σημείο που έγινε κατολίσθηση στο δρόμο προς Κοτύλη, όπου εκτελέστηκαν εργασίες άρσης των καταπτώσεων με διαμόρφωση παταριών και έγινε ασφαλτόστρωση στη συγκεκριμένη θέση και στον δρόμο προς Κυψέλη, προϋπ. 272.500€.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή προέκυψαν πολλά γεωτεχνικά προβλήματα, σχετικά με την ευστάθεια των εδαφών και των υπόγειων νερών και υπάρχουν σημεία στα οποία αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις.

Έπειτα είδαν τις εργασίες βελτίωσης της χάραξης από το Κεφαλόβρυσο προς τη Χρυσή και το Επταχώρι σε μήκος 6,7km. Εκεί συνοπτικά εκτελέστηκαν εργασίες διαπλάτυνσης, κατασκευάστηκαν τεχνικά, έγιναν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, καθώς και σήμανσης (πινακίδες, στηθαία και διαγράμμιση) προϋπ. 4.850.000€.

Στη συνέχεια είδαν τις εργασίες που εκτελέστηκαν από το Πεύκο έως την περιοχή του Λιανοτοπίου σε μήκος 12,2km, όπου περιλάμβαναν διαπλάτυνση, κατασκευή τεχνικών, στραγγιστήρια, ανακουφιστικές διατρήσεις, τσιμεντοστρώθηκαν τριγωνικές τάφροι, τοίχοι αντιστήριξης, συρματοκιβώτια και μία γέφυρα στον Αλιάκμονα. Έγιναν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης ενώ εκτελούνται εργασίες σήμανσης (πινακίδες, στηθαία και διαγράμμιση). προϋπ. 7.300.000€.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Αύγουστος, 2016, 5:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr