Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το πολύ κακό ξεκίνημα στο νέο ΕΣΠΑ

Για σχεδόν μηδενικές απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων, κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών

«Η κυβέρνηση, δυστυχώς, επιβεβαιώνει –με την απάντηση του υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη σε σχετική ερώτησή μου– το πολύ κακό ξεκίνημα που έχει κάνει στο νέο ΕΣΠΑ και τις σχεδόν μηδενικές απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, από την απάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης προκύπτει ότι η απορρόφηση στα τομεακά προγράμματα ανέρχεται στα 294 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό μόλις 2,33%, ενώ στα περιφερειακά προγράμματα ανέρχεται στα 137 εκ. ευρώ, ποσοστό μόλις 2,53%. Βεβαίως, γίνεται προσπάθεια να ωραιοποιηθεί η κατάσταση με την έννοια της «ενεργοποίησης» (προσκλήσεις) των προγραμμάτων.

Ωστόσο, η πλειοψηφία αυτών των προσκλήσεων έχει γίνει το τελευταίο τρίμηνο – με σημαντικά προβλήματα στην κατάρτισή τους και στη διαδικασία αξιολόγησης για τα οποία δεν απαντά το υπουργείο–  και είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους πριν το τέλος του χρόνου.

Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι  ότι, σε μια συγκυρία που η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από τη συνδρομή του νέου ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολιγωρεί και επιδεικνύει κάκιστες επιδόσεις. Και αυτό, μάλιστα, παρόλο που παρέλαβε το σύνολο του νέου ΕΣΠΑ εγκεκριμένο: το συνολικό πρόγραμμα είχε εγκριθεί 3ο κατά σειρά μεταξύ των 28 κρατών της ΕΕ από το Μάιο του 2014 και τα 19 επιμέρους Επιχειρησιακά Προγράμματα είχαν εγκριθεί από το Δεκέμβριο του 2014 και ο νόμος για το ΕΣΠΑ είχε ψηφιστεί την ίδια περίοδο.

«Εύχομαι η κυβέρνηση έστω και τώρα να ανασκουμπωθεί και να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα το νέο ΕΣΠΑ. Ελπίζω, επίσης, να μην δούμε ξανά στη ΔΕΘ το κακόγουστο αστείο να πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας για τις επιδόσεις της κυβέρνησής του στο ΕΣΠΑ. Ας τον ενημερώσουν οι υπουργοί του για την πραγματικότητα», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Αύγουστος, 2016, 6:23 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr