» Παράνομη και καταχρηστική πράξη της ΑΤΕ»

Με αφορμή την παράνομη και καταχρηστική πράξη της ΑΤΕ, παρακράτησης από τα βιβλιάρια κτηνοτρόφων, των δόσεων άτοκου δανείου που είχαν συνάψει το 2007, ο τομεάρχης αγροτικού της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εμπαιγμό αποτελεί για τους έλληνες κτηνοτρόφους η συμπεριφορά της κυβέρνησης ως προς την αποπληρωμή του άτοκου δανείου που είχαν συνάψει το 2007 για την αντιμετώπιση ανυπέρβλητων δυσκολιών της χρονιάς εκείνης.

Από τη μία ο Υπ. Οικονομικών με την υπ’ αριθμό 59846/Β.2461 απόφαση υπέγραψε στις 28.12.2010 τη ρύθμιση αποπληρωμής του δανείου σε έξι ετήσιες δόσεις με πρώτη δόση καταβλητέα την 31.12.2010 από την άλλη τελείως παράνομα και καταχρηστικά η ΑΤΕ σύμφωνα με επιβεβαιωμένες καταγγελίες κτηνοτρόφων, παρακράτησε στις 01.01.2011, (δηλ. δύο ημέρες μετά την υπογραφή της ρύθμισης από τον υπουργό οικονομίας), από τα βιβλιάρια παραγωγών, χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στην καταβολή δύο δόσεων του εν λόγο δανείου.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση

1ον για έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου και της ΑΤΕ σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ,

2ον για την αναστάτωση που προκάλεσε με την παράνομη πράξη της ΑΤΕ να εισέλθει και να αφαιρέσει από τα ατομικά βιβλιάρια των παραγωγών χρηματικά ποσά και

3ον για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η διοίκηση της ΑΤΕ, την ημέρα της πρωτοχρονιάς να εισέλθει στους προσωπικούς λογαριασμούς των παραγωγών και να αφαιρέσει τα όποια χρηματικά ποσά, σαν να ήθελε να διασφαλίσει τα χρήματά της από «κοινούς εγκληματίες» που δεν ήθελαν να πληρώσουν τις οφειλές τους!!

Ζητούμε την άμεση επιστροφή των χρημάτων που παράνομα και καταχρηστικά αφαιρέθηκαν από τα βιβλιάρια των κτηνοτρόφων και την δημόσια συγνώμη από τη διοίκηση της ΑΤΕ προς τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής της ελληνικής υπαίθρου για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισαν.

Γι’ ακόμα μία φορά φανερώνεται η αδυναμία συντονισμού της κυβέρνησης σε απλά θέματα που ωστόσο προκαλούν αδικαιολόγητα αναστάτωση και ανησυχία στους πολίτες, ιδίως όταν πρόκειται για πράξεις οικονομικού περιεχομένου αλλά και η διάθεση ορισμένων παραγόντων της διοίκησης και του τραπεζικού συστήματος απέναντι σε απλούς παραγωγούς που ζούνε ελληνική περιφέρεια και κοπιάζουν για την αύξηση της παραγωγής στη χώρα και του εθνικού μας πλούτου που θα κατανεμηθεί ακόμα και σ’ εκείνους που θα συμπεριφέρονται με τέτοιον τρόπο.»


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Ιανουάριος, 2011, 9:31 πμ. στις Κατηγορίες ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr