Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΠΑ – Μόνο η ΚΑΣΤΟΡΙΑ μένει χωρίς φυσικό αέριο την στιγμή που από το σπίτι μας περνά ολόκληρος αγωγός

Το έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό με την τοπική αχρηστία και ανικανότητα των τελευταίων ετών η Καστοριά θα είναι από τις ελάχιστες περιοχές που δεν θα έχουν ποτέ Φυσικό Αέριο παρότι από το σπίτι μας θα περάσει ο αγωγός TAP.

 

Τοπικά και περιφερειακά κανείς δεν νοιάζεται σοβαρά.

 

 

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ, με αντικείμενο την τροφοδοσία με φυσικό αέριο νησιωτικών και άλλων περιοχών/καταναλωτών απομακρυσμένων από το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο του μνημονίου, οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν από κοινού την παροχή συνδυασμένων ενεργειακών προϊόντων σε τοπικό επίπεδο.

Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΠΑ έχει σαν βασική στρατηγική κατεύθυνση τη μέγιστη δυνατή επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου και τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της. Στη βάση αυτή σκοπεύει να αναπτύξει νέα δραστηριότητα με αντικείμενο την τροφοδοσία απομακρυσμένων από το ΕΣΦΑ περιοχών και καταναλωτών, με κύριο στόχο την τροφοδοσία της Δυτικής και της Νησιωτικής Ελλάδας, που δεν διαθέτουν δίκτυα, αλλά και μεμονωμένων καταναλωτών σε απόσταση από υφιστάμενα δίκτυα. Η τροφοδοσία αυτών των περιοχών/καταναλωτών θα πραγματοποιείται σε μορφή υγροποιημένου ή/και συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Με τη σειρά της η ΔΕΗ, στις διαμορφούμενες νέες συνθήκες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, έχει στρατηγική κατεύθυνση την επιχειρηματική δραστηριοποίησή της και σε άλλους τομείς και προϊόντα, μεταξύ των οποίων το φυσικό αέριο έχει επιλεγεί ως σημαντική ευκαιρία. Ειδικότερα, μάλιστα, στα μη διασυνδεδεμένα νησιά όπου η διείσδυση του φυσικού αερίου μπορεί να υποστηριχθεί από τη δική της αυτόνομη θερμική παραγωγή».

Στο πλαίσιο του μνημονίου, οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν από κοινού τη δυνατότητα και το πλαίσιο συνεργασίας τους στον τομέα αυτό, καθώς και την παροχή συνδυασμένων ενεργειακών προϊόντων σε τοπικό επίπεδο. «Η υλοποίηση συνεργασίας των δύο πλευρών στο συγκεκριμένο αντικείμενο θα πραγματοποιηθεί με πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού και με συμμετοχή και εταιρειών του ιδιωτικού τομέα», όπως επισημαίνεται.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Σεπτέμβριος, 2016, 12:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr