Ο Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΦΘΩΔΟΥΣ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή την απομόνωση του παθογόνου μικροοργανισμού της νόσου του αφθώδους πυρετού σε αγριόχοιρο στη Βουλγαρία, έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Συντονισμός των υπηρεσιών και εγρήγορση για τη θωράκιση της χοιροτροφίας και της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, απαιτείται μετά την εμφάνιση κρούσματος αφθώδους πυρετού στη Βουλγαρία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Γεωργίας της γειτονικής ώρας για το κρούσμα που εντοπίστηκε, είναι επιβεβλημένο να ενεργοποιήσει και τις Ελληνικές Αρχές.

Ο κίνδυνος που εγκυμονεί και η σοβαρότητα της κατάστασης οφείλεται στη μεγάλη ανθεκτικότητα του ιού στο περιβάλλον και την ευκολία μετάδοσής του, τόσο με άμεση επαφή των ζώων μεταξύ τους, όσο και μέσω του ανθρώπου που έρχεται σε επαφή με αυτά.

Αν και η μόλυνση του ανθρώπου ειναι σπάνια, η παράμετρος της δημόσιας υγείας πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Το πρόσφατο παρελθόν – γρίππη των χοίρων, σπογγιόμορφη εγκεφαλοπάθεια των Βοειδών – αποδεικνύει ότι μέσω μεταλλάξεων των ιών, κλασσικές ζωονόσοι προσέβαλαν και τον άνθρωπο.

Αποτελεί αναγκαιότητα η άμεση ενεργοποίηση και συνεργασία των κτηνιατρικών, υγειονομικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στους συνοριακούς σταθμούς. Ταυτόχρονα, η εντατικοποίηση των ελέγχων για τυχόν παράνομες εισαγωγές είναι επιβεβλημένη.

Ωστόσο, η απορρύθμιση της λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών που η κυβέρνηση προκάλεσε με τις αποφάσεις της– αποκοπή ΕΦΕΤ από ΥπΑΑ&Τ, περιορισμός των εκτός έδρας μετακινήσεων των κτηνιάτρων- γεννά αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους.

Η αποδεδειγμένη ευσυνειδησία και η επιστημονική κατάρτιση των λειτουργών, αλλά και η υπευθυνότητα και η άμεση αντίδραση των παραγωγών, σε κάθε ύποπτη περίπτωση, θα αποτελέσουν την ασπίδα της χώρας».ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Ιανουάριος, 2011, 2:53 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr