Κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη – 500.000 οφειλέτες στο στόχαστρο – Ποιοι θα δουν τους λογαριασμούς τους στην τράπεζα να αδειάζουν

– Μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι έχουν χρέη κάτω από 5.000 ευρώ
– Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει ρύθμιση
– Τι γίνεται όταν κάποιος δεν πληρώσει έστω μια δόση
– Μεταφέρονται τα χρέη στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

Το μόνο που χωρίζει τους οφειλέτες από την κατάσχεση είναι η σχετική απόφαση του υπουργείου για τη μεταφορά των χρεών από τα Ταμεία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα και από 1/1/2017 περίπου 500.000 οφειλέτες με χρέη ως 5.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν πλέον μόνο μεγάλες εταιρείες και … μεγαλοκαρχαρίες, αλλά και οι μικροοφειλέτες. Η υπουργική απόφαση θα δίνει στο ΚΕΑΟ πλήρη δικαιοδοσία είσπραξης των οφειλών.

Οι πρώτοι που κινδυνεύουν και μάλιστα με κατάσχεση λογαριασμού ή μπλοκάρισμα αυτού από το ΚΕΑΟ είναι όσοι δεν πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές και κυρίως όσοι έχουν παλιότερες οφειλές και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αυτών, μέσω και της μοναδικής ρύθμισης χρεών προς τα Ταμεία αυτή τη στιγμή με τις 12 δόσεις.

Ουσιαστικά οι οφειλέτες θα λάβουν πρώτα μια επιστολή που θα τους καλεί σε ρύθμιση προειδοποιώντας τους για την επικείμενη κατάσχεση και σε περίπτωση μη ρύθμισης θα ακολουθεί η αναγκαστική είσπραξη της οφειλής απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό.
Και πάλι ωστόσο η μη τήρηση της ρύθμισης σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό και αμέσως μετά κατάσχεση.

Η μόνη επιλογή του ασφαλισμένου με οποιαδήποτε οφειλή στο Ταμείο είναι ο λεγόμενος ακατάσχετος λογαριασμός όπου τουλάχιστον το ΚΕΑΟ δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα κάτω από ένα ποσό.

Εκείνοι που βρίσκονται στο κόκκινο είναι αυτή τη στιγμή 250.000 αγρότες με οφειλές ως 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ, άλλοι 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές ως 5.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, αλλά και περίπου 150.000 άτομα με οφειλές 1.000 ως 2.000 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Σεπτέμβριος, 2016, 10:23 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr