Δυσάρεστη εξέλιξη – ιστορική απόφαση στο χώρο της μόδας

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους συνάδελφους γουνοποιούς  για την παρακάτω δυσάρεστη εξέλιξη – ιστορική απόφαση στο χώρο της μόδας.
Αυστηρά μεταφορικά φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθεί η λέξη «γούνα» στην
Εβδομάδα Μόδας στο Όσλο, τον προσεχή Φεβρουάριο. Η Νορβηγία, έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε τη χρήση δέρματος και γούνας από ζώα, από τα εξαμηνιαία runaway events.

Η απαγόρευση ήρθε σαν ανταπόκριση στις προσπάθειες της “Mote Mot Pels” (Fashion Against Fur), πρωτοβουλίας που τάσσεται κατά της χρήσης γούνας, την οποία υποστήριξαν περισσότερα από 220 ισχυρά ονόματα της μόδας στη Νορβηγία, που αρνήθηκαν να δουλέψουν με τα συγκεκριμένα υλικά. Η δουλειά που έκανε η «Μote Mot Pels” σε συνεργασία με τη νορβηγική οργάνωση ΝΟΑΗ (για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων), έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συγκεκριμένης στάσης. «Ήταν μια πολύ φυσική επιλογή για εμάς», δήλωσε ο Πωλ Βασμπότεν, γενικός διευθυντής στη Fashion Week του Όσλο. «Ο λόγος που το κάνουμε είναι για να διαδώσουμε τις ηθικές αξίες στο χώρο της μόδας, και επειδή δεν θέλουμε η Εβδομάδα Μόδας που διοργανώνουμε να εμφανίζεται σαν αρένα μέσω της οποίας προωθούνται προϊόντα τα οποία βασίζονται στη χρήση ζώων».

Όπως πάντως φαίνεται δεν μοιράζονται όλοι στη χώρο την ίδια fur-free άποψη. Η γειτονική Δανία, δεν σκοπεύει ν’αποφύγει τη γούνα, όταν θα έρθει η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης.»Πιστεύουμε ότι η γούνα όπως και το δέρμα, αποτελούν ένα φυσιολογικό κομμάτι της Μόδας, έτσι δεν σχεδιάζουμε να απαγορεύσουμε τη χρήση της, στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης, σχολίασε η Εύα Κρούσε, CEO, της Fashion Week , η οποία μάλιστα σημείωσε και το εξής: «Εάν κλείσουν οι φάρμες στη Νορβηγία, η παραγωγή θα μεταφερθεί σε άλλες χώρες όπως η Κίνα. Τότε θα χάσουμε τελείως τον έλεγχο αναφορικά με τη μεταχείριση των ζώων».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Ιανουάριος, 2011, 10:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr