Εξαίρεση των προϊόντων γούνας από το καθεστώς του φόρου πολυτελείας.

Με αφορμή την κατάθεση ερωτήσεως για την ανάγκη αναγνώρισης των απλών ενδυμάτων και άλλων ειδών από γουνοδέρματα ως είδη πρώτης ανάγκης, ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε:
«Η  αδιάκριτη φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης ωθεί την πραγματική οικονομία της χώρας σε αδιέξοδο και την εγχώρια αγορά γούνας και τον κλάδο της γουνοποιίας σε βαθειά ύφεση.
Η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου πολυτελείας 10% στα απλά ενδύματα και τα λοιπά είδη από γουνοδέρματα πλήττει κυρίως την εμπορία των προϊόντων αυτών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ απομακρύνει ακόμα περισσότερο το όραμα πολλών για τη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα για την περιοχή Σιάτιστας και Καστοριάς να αναδειχθεί σ’ ένα από τα παγκόσμια κέντρα εμπορίας έτοιμων προϊόντων γούνας.
Δεδομένης της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και της υψηλής αξίας των προϊόντων – λόγω κόστους παραγωγής και ποιότητας, η χωρίς διάκριση επιβολή φόρου πολυτελείας στα είδη ένδυσης, στα εξαρτήματα και τα είδη υπόδησης από γουνοδέρματα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην «εξόντωση» των εμπόρων.
Είναι κατανοητό ότι κατά τη λήψη της απόφασης αυτής δεν ελήφθησαν υπόψη τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής που καθιστούν τη χρήση των ειδών απαραίτητη. Γεννάται εύλογα το ερώτημα, πώς είναι δυνατό να θεωρούνται είδος πολυτελείας τα αυτονόητα για την προστασία του ανθρώπου εδώ και αιώνες από τις καιρικές συνθήκες, γούνινα γάντια, καπέλα, παντόφλες και απλά πανωφόρια.
Με την απόφαση πλήττεται και η προοπτική προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή για την αγορά προϊόντων γούνας, που ήταν σημαντικός παράγοντας της οικονομικής δραστηριότητας της Σιάτιστας και της Καστοριάς στην ακριτική μας περιφέρεια, που χαρακτηρίζεται από το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα.
Η χωρίς διάκριση φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, μειώνει την παραγωγή,  συρρικνώνει το εισόδημα των γουνοποιών και των εμπόρων και οδηγεί στη βίαιη εγκατάλειψη της δραστηριότητας της γουνοποιίας από τη φυσική της εστία.
Έστω και αργά οφείλει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι οδήγησε τη χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και η μόνη διέξοδος είναι η αναπτυξιακή προοπτική και δράση που εδώ και μήνες φωνάζει δυνατά ο πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Ιανουάριος, 2011, 4:44 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr