Νέο χαράτσι στο ρεύμα – Αυξήσεις και στη ΔΕΗ και στις ιδιωτικές εταιρείες

Η αύξηση έρχεται μέσω τροπολογία, σε άσχετο ως συνήθως νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά το έλλειμμα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η τροπολογία φέρνει για τη ΔΕΗ και τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ένα επιπλέον κόστος της τάξης των 45 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υπάρχει φόβος (αν όχι βεβαιότητα) ότι θα μεταφερθεί μέσω λογαριασμών στους καταναλωτές.

Ως τις 20 του μήνα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα πρέπει να έχει προχωρήσει στην έκδοση απόφασης για το ειδικό τέλος που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.
Αν και ο Π. Σκουρλέτης είπε ότι “αποφύγαμε να πάμε σε νέες επιβαρύνσεις” όλα δείχνουν ότι με την επιπλέον επιβάρυνση για τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού, αλλά και με βάση το γεγονός ότι θα πρέπει το έλλειμμα των ΑΠΕ να μειωθεί μέσα στο 2017 θα προκύψει ένα επιπλέον χαράτσι για τους καταναλωτές.
Το έλλειμμα θα πληρωθεί μέσω αύξησης του τέλους για τις ΑΠΕ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Οκτώβριος, 2016, 8:27 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr