Προχειρότητα και ερασιτεχνισμός αποφάσεων της Κυβέρνησης στο πρόγραμμα σταθερότητας που αφορούν στον αγροτικό τομέα

22:12 – Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο χώρο της αγοράς αγροτικών προϊόντων εξαιτίας αποφάσεων και μέτρων της Κυβέρνησης, που τη μία μέρα ανακοινώνονται και την άλλη αποσύρονται.Ένα από αυτά τα μέτρα ήταν και η μείωση του αριθμού των εκτός έδρας μετακινήσεων και αποζημιώσεων των γεωπόνων και κτηνιάτρων του Δημοσίου, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με θέματα ποιοτικού ελέγχου και


υγιεινής αγροτικών προϊόντων, πολύ δε περισσότερο εκείνων που προορίζονται για εξαγωγές.

Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων του προγράμματος σταθερότητας της οικονομίας και κατόπιν χθεσινής δέσμευσης του Υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να αποσυρθεί.

Για μία ακόμη φορά, οι παλινωδίες της Κυβέρνησης τροφοδοτούν την ανασφάλεια της αγοράς και προκαλούν αδικαιολόγητα σοβαρή αναστάτωση και στην αγροτική μας οικονομία.

Εάν δεν χαρακτηριζόταν από ερασιτεχνισμό και επιπολαιότητα, θα γνώριζαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της Κυβέρνησης ότι τα σημεία ελέγχου και εφαρμογής των προγραμμάτων γεωπονικού και κτηνιατρικού ενδιαφέροντος είναι οι εξαγωγικές μονάδες, τα τυροκομεία, τα σφαγεία, τα ψυγεία, τα σημεία πώλησης, τα τελωνεία, τα ποιμνιοστάσια και τα βοσκοτόπια και επομένως, η μείωση των εκτός έδρας μετακινήσεων κατά το ήμισυ —δηλαδή στις 60— για τους εν λόγω επιστήμονες, δε θα είχε καν συζητηθεί.

Επίσης, οι συναρμόδιοι υπουργοί θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού των κτηνιατρικών και γεωπονικών υπηρεσιών του Δημοσίου. Η εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων σχετικών με τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, δημιουργεί στις υπηρεσίες αυτές πρόσθετο φόρτο εργασίας, διότι εκτός από τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις προετοιμασίας, απολογισμού και ενημέρωσης της κεντρικής υπηρεσίας, αναγκάζονται επίσης να μετακινούνται στους χώρους διεξαγωγής των σχετικών ελέγχων.

Και στην περίπτωση αυτή, η Κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα την έλλειψη σχεδίου και γνώσης που τη χαρακτηρίζουν, ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς της οικονομίας που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Σε μία δύσκολη για τη χώρα περίοδο, η Κυβέρνηση όχι μόνο δε μπορεί να συντονίσει τα μέλη της, αλλά δε μπορεί και να προβλέψει την καταλληλότητα των επώδυνων μέτρων που λαμβάνει, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται στη συνέχεια να τα αποσύρει.

Ως Ν.Δ. παρακολουθούμε την εξέλιξη και αυτής της περίπτωσης, ώστε, το συντομότερο δυνατόν, ο αρμόδιος υπουργός να υπογράψει τη σχετική απόφαση αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας των εν λόγω υπηρεσιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Απρίλιος, 2010, 7:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr