Δήμος Καστοριάς Vs ΜΜΕ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση 18.10.2016 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς, σχετικά με θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την πρόσληψη δικηγόρου «αντιμετώπισης δημοσιευμάτων που αφορούν τη λειτουργία οργάνων του Δήμου Καστοριάς».

Όπερ σημαίνει «λαγωνικά» του διαδικτύου, ερτζιανών και τηλε-συχνοτήτων, θα παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως την …κίνηση και θα εντέλλεται ο ορισθείς δικηγόρος, να προβαίνει σε ποινικές, ενίοτε αστικές διώξεις; Ερώτημα τέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Καστοριάς, μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλη Βελλίδη, σχετικά με τον τρόπο που μπορεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καστοριάς, να εφαρμόσει την πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα, αυτή τη διαδικασία «ασπίδα». Διερωτήθηκε ο ίδιος, για την επιλογή του δημοτικού οργάνου «παραλαβής» του ενδεχόμενου υλικού αδικήματος (!).

«Ποιος θα είναι ο αρμόδιος που θα αποφασίζει εάν πρέπει να αποσταλεί στη δικαιοσύνη για αδικήματα, τυχόν συκοφαντικά, ο συντάκτης δημοσιεύματος; Θα αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή ή Εκτελεστική Επιτροπή, μήπως απευθείας ο Δήμαρχος;» ρώτησε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Βελλίδης.

Επισήμανε τέλος, ότι για την συγκεκριμένη απόφαση δεν υπήρχε έγγραφη εισήγηση, η ενημέρωση ήταν επιφανειακή, ο ίδιος δήλωσε «παρών» καταδεικνύοντας έλλειψη δημοκρατίας προς τους θεσμούς. Μια απόφαση, που όπως τονίσθηκε, φέρεται να είναι έωλη και να αμφισβητείται για τη νομιμότητα της.

svouranews: https://www.youtube.com/watch?v=7Ra5MwTTHks

Πηγή http://dimotikanea.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Οκτώβριος, 2016, 4:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr