Διορίζεται μόνιμος ιμάμης στην Αγιά Σοφιά

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΟΥΕΖΙΝΗ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Τον διορισμό μόνιμου ιμάμη σε οίκημα παραπλεύρως της Αγίας Σοφίας, από την Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων, μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο «Ανατολή».

Το οίκημα που έχει χτίσει ο Μουράτ Α’ αποκαλείται «Χιουνκιάρ Κασρί», δηλαδή «περίπτερο του σουλτάνου» και βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των ανακτόρων Τοπ Καπί. Από εκεί εισέρχονταν στην Αγία Σοφία οι σουλτάνοι για να ξεκουραστούν και να περάσουν μετά στον κυρίως χώρο του ναού.

Η ισλαμική προσευχή στον χώρο αυτό, που είναι εκτός του ναού, έχει καθιερωθεί και πάλι από το 1991 και γινόταν τακτικά δύο φορές την ημέρα.

Η θέση ιμάμη στο οργανόγραμμα δεν καταργήθηκε το 1935, όταν έγινε η Αγία Σοφία μουσείο, αλλά -παρ’ ότι από το 1991 γινόταν προσευχή στον χώρο αυτό που βρίσκεται έξω από την Αγία Σοφία- επίσημα παρέμενε κενή.

Ο νέος μόνιμος Ιμάμης Önder Soy δήλωσε ότι τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας, η φωνή του μουεζίνη θα ακούγεται πέντε φορές, ενώ έως τώρα ακουγόταν μόνο δυο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Οκτώβριος, 2016, 3:36 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr