Ενημερωτική Ημερίδα του έργου «G.AL.E.T.: Greece-Albania Energy Tourism» στην ΠΕ Καστοριάς. Τελετή αγιασμού του ηλιακού σκάφους.

Στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2016» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Καστοριάς ενημερωτική ημερίδα του έργου «GALETGreece/AlbaniaEnergyTourism», παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, του Θ. Αντιπεριφερειάρχη Θεοφύλακτου Ζυμπίδη, του Αντιδημάρχου Καστοριάς Λεωνίδα Παπαδημητρίου, της εντεταλμένης συμβούλου διακρατικών προγραμμάτων της Περιφέρειας Αμαλίας Κούσκουρα, Περιφερειακών Συμβούλων και πολιτών.

­­­Κατά την έναρξη της ημερίδας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης συνεχάρη τις υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους σε Ελλάδα και Αλβανία για την πορεία του έργου, στέλνοντας ένα μήνυμα στη γειτονική μας Αλβανία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα διακρατικά προγράμματα έχουν ως στόχο την διεύρυνση και την καλή γειτονία. Αλλά αυτή επιτυγχάνεται όταν σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ενταξιακή πορεία της γειτονικής μας Αλβανίας περνάει μέσα από τη χώρα μας. Γι΄ αυτό πρέπει να σέβονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ομογένεια. Εμείς θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία και με τις Περιφέρειες τις χώρας μας αλλά και με την Αλβανία σε μια προοπτική ανάπτυξης κοινών συνεργασιών. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο αρκεί να περιοριστούν οι ακραίες φωνές».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλος αναφερόμενος στη σημασία του διασυνοριακού προγράμματος για την περιοχή μας και τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται και για τις δύο χώρες, στάθηκε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν στην Π.Ε. Καστοριάς, οι οποίες είναι συνολικού προϋπολογισμού268.205,88 € και περιλαμβάνουν:

– Την μερική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με μερική αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα καλύτερης ενεργειακής απόδοσης.

– Την Προμήθεια ηλιακού σκάφους χωρητικότητας 8 ατόμων.

– και την Προμήθεια 15 συμβατικών και 12 ηλεκτρικών ποδηλάτων και τοποθέτηση σταθμού φόρτισης αυτών.

Λίγο πριν την έναρξή της ημερίδας τελέστηκε ο αγιασμός του ηλιακού σκάφους από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε η ονοματοδοσία του από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο, ο οποίος επέλεξε το όνομα «Κάρανος», που σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ήταν ο γενάρχης του βασιλικού οίκου της Μακεδονίας. Ο Κάρανος ξεκινώντας από το Άργος της Πελοπονήσσου και ιδρύοντας τις Αιγές, αποδεικνύει την από αρχαιοτάτων χρόνων σχέση της Μακεδονίας με τη Νότια Ελλάδα και ως εκ τούτου την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Τα αποκαλυπτήρια του ονόματος έγιναναπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Νοέμβριος, 2016, 10:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr