Επάγγελμα οικιακά: Υπολογίστε πόσο θα έπρεπε να πληρώνεστε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο θα έπρεπε να πληρώνεστε αν δηλώνετε επάγγελμα οικιακά;

Από τότε που οι γυναίκες εισήλθαν δυναμικά στην αγορά εργασίας, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και μαζί τους και οι ρόλοι ως προς τις δουλειές του σπιτιού.

Κανείς, όμως, μέχρι τώρα δεν είχε σκεφτεί πόσο κοστολογούνται οι εργατοώρες που ξοδεύουν γυναίκες και άνδρες για για τη συντήρηση του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών.

Σύμφωνα με έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας (ONS), οι δουλειές του σπιτιού που παραδοσιακά δεν κοστολογούνται, όπως το μαγείρεμα, η φροντίδα των παιδιών και το πλύσιμο των ρούχων, κοστίζουν περί το 1 τρισ. λίρες στην βρετανική οικονομία, ποσοστό 56% του ΑΕΠ της.

Αναλυτικά, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως:

οι γυναίκες δουλεύουν κατά 60% περισσότερο από τους άνδρες σε δουλειές για τις οποίες δεν πληρώνονται, όπως το μαγείρεμα, τη φροντίδα των παιδιών ή του σπιτιού.

Διαβάστε περισσότερα στο: usay.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Νοέμβριος, 2016, 7:41 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr