Μειωμένα τιμολόγια ΔΕΗ υπόσχεται σε επιλεγμένους Δήμους η κυβέρνηση. Εκτός η ΚΑΣΤΟΡΙΑ;

H ικανοποίηση του αιτήματος των φορέων Κοζάνης και Φλώρινας για ειδικό, φθηνότερο τιμολόγιο ηλεκτρικού στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις των νομών, είναι μια από τις «κληρονομιές» που άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης στον διάδοχό του Γιώργο Σταθάκη.

Όπως μαθαίνουμε, στη συνάντηση του πρώην υπουργού Ενέργειας και σήμερα Εσωτερικών, η οποία έγινε λίγες μέρες πριν τον ανασχηματισμό με φορείς των δύο νομών, από τις τοποθετήσεις του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και του απελθόντος υπουργού, έγινε γνωστό ότι η ικανοποίηση του αιτήματος για ειδικά τιμολόγια αντιμετωπίζεται θετικά από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου επεξεργάστηκε ειδική επιτροπή.

Μάλιστα στις συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς, αφέθηκε να εννοηθεί ότι το οικονομικό κόστος του, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ του κανονικού και του ειδικού τιμολογίου, εξετάζεται (χωρίς να έχει αποφασιστεί), να καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, παρά την συγκυρία και την οικονομική στενότητα, όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά.

Από όσα είναι γνωστά, το αίτημα του ειδικού τιμολογίου για τους ενεργειακού Δήμους περιοχές είναι πολύ παλιό. Ωστόσο η ικανοποίησή του «σκοντάφτει» σε μια σειρά νομικά και ρυθμιστικά θέματα. Σήμερα, εκδηλώνεται σχεδόν βεβαιότητα, ότι το φθηνό τιμολόγιο για τους καταναλωτές των περιοχών με λιγνιτορυχεία θα γίνει πραγματικότητα, ως αντιστάθμισμα των επιπτώσεων που προκαλεί η εκμετάλλευση λιγνίτη.

Βέβαια από πολλές πλευρές εκφράζονται φόβοι ότι αν τελικά δεν βρεθεί άλλη σύννομη λύση, τότε είναι ενδεχόμενο το οικονομικό βάρος, να μεταφερθεί στις πλάτες των άλλων καταναλωτών, μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Ιδίως όταν οι σχετικές χρεώσεις πρόκειται να μειωθούν, έστω και λίγο, με την επικείμενη λειτουργία του καλωδίου των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις, το Δημόσιο ασκεί «κοινωνική» πολιτική, όχι μέσω της αναδιανομής, αλλά επιβαρύνοντας τους πολίτες μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού. Αυτό συμβαίνει μέχρι στιγμής τόσο για τις επιβαρύνσεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, όσο και με το τιμολόγιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων και πολυτέκνων.

Οι απώλειες της ΔΕΗ  από τα τιμολόγια αυτά, επιβαρύνουν τον λογαριασμό ΥΚΩ και στη συνέχεια κατανέμονται στο σύνολο των καταναλωτών μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού.

 

Πηγή: euro2day.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Νοέμβριος, 2016, 9:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr