Μείωση των δημοτικών τελών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα

Ενιαίο χαμηλό συντελεστή Δημοτικού Φόρου για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, αποφάσισε 15.11.2016 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα, μετά από εισήγηση της Διοίκησης του οικείου Δήμου. Επιπλέον, αποφάσισε απαλλαγές κατά 50% για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και μειώσεις στα δημοτικά τέλη. Έτσι, ο Δήμος Δέλτα παραμένει και αυτή τη χρονιά ο Δήμος με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη Χώρα στις κατοικίες και δεύτερος χαμηλότερος στα καταστήματα.

«Λάβαμε μια απόφαση με την αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία. Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη γιατί ο κόσμος υποφέρει οικονομικά και οφείλουμε αυτό ως Δημοτική Αρχή και ως Αυτοδιοίκηση να μην το αγνοούμε. Κάνουμε επιλογή κοινωνικού χαρακτήρα, για να ανακουφιστούν οι δημότες μας, από τις ευπαθείς ομάδες μέχρι τον αγροτοκτηνοτροφικό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Επιδιώκουμε μία εκλογίκευση λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης, μιας και δεν υπήρξε προσαρμογή από το 2011 και μετά. Πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των δημοτών μας θα ωφεληθεί. Βούληση μας ήταν να προχωρήσουμε σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις, αλλά δυστυχώς δεν μας το επιτρέπουν οι δραματικές μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης προς την Αυτοδιοίκηση, αλλά και η εκχώρηση αρμοδιοτήτων τις οποίες πρέπει να καλύψουμε με ίδιους πόρους. Επίσης, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στα οικονομικά μας, με αποφάσεις όπως αυτή του ΦΟΔΣΑ που από το 2017 αυξάνει σημαντικά το τέλος μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ» δήλωσε ο Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

http://dimotikanea.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Νοέμβριος, 2016, 11:27 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr