Σπίτια στο σφυρί με ένα… κλικ!

Ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα έχει μπει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, με τους δανειστές -κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- να πιέζουν για υιοθέτηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των σφοδρών αντιδράσεων από τους πολίτες.

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι η συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης, συγκεκριμένα του αρμόδιου για το θέμα υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς εμπίπτει στον Κώδικα Δικονομίας, έχει προχωρήσει και ήδη το σχέδιο-πρόταση, πτυχές του οποίες αποκαλύπτει σήμερα η «R», για το πώς θα γίνονται οι e-πλειστηριασμοί έχει μπει «δυναμικά» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.

Εξάλλου, οι τράπεζες με βάση τον σχεδιασμό τους έπρεπε μέχρι το τέλος του 2016 να κάνουν 5.000 πλειστηριασμούς και 7.000 το 2017.

Η πίεση από την τρόικα ξεκίνησε στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης των κλιμακίων της στην Αθήνα, τον Οκτώβριο. Εκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές συσκέψεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων με συμμετοχή των τραπεζών, αλλά και με τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι βασικοί άξονες της πρότασης, που έχει στην διάθεσή της η «R» και επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό την εποπτεία του οικονομικού επιτελείου, συζητήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας στο «Hilton», ενώ στη διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία μετέχουν και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι αποτελούν το βασικό «γρανάζι» της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της Realnews.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Νοέμβριος, 2016, 2:22 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr