Προτάσεις του Δημάρχου Καστοριάς σε κοινή σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Δ.Τ – Σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής παραβρέθηκε σε κοινή σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Θεοφάνη Κουρεμπέ, εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και συνδικαλιστικών φορέων, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κου Σωτ. Αδαμόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τα σημαντικά προβλήματα των κλάδων της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής τοποθετούμενος επάνω στα ζητήματα τα οποία τέθηκαν και από τους παραγωγικούς φορείς πρότεινε την παρακάτω δέσμη μέτρων προκειμένου να ενσωματωθούν στον τρόπο λειτουργίας του ΕΛΓΑ για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των γεωργο-κτηνοτρόφων:

 • Αμεσότητα στο χρόνο εκτίμησης των ζημιών αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής όπως και ελαχιστοποίηση του χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων.

 • Λήψη μέτρων ή/και χρηματοδότηση εναλλακτικών μορφών αντιχαλαζικής προστασίας.

 • Προσαρμογή του κανονισμού με βάση τις τοπικές γεωγραφικές ενδείξεις και χαρακτηριστικά.

 • Την προσέγγιση των ζημιών ανά περιοχή, με τη χρήση κατάλληλα ορισμένου δείκτη από θεσμοθετημένη επιτροπή εμπειρογνωμόνων/τεχνοκρατών των κατά τόπους Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και αιρετών οργάνων.

Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης του συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Νοέμβριος, 2016, 3:55 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr