Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου υπό την παρουσία του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. Θεοφάνη Κουρεμπέ, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί ο τελευταίος στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο να υπάρχει ένας καλύτερος δίαυλος επικοινωνίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς του πρωτογενή τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Κουρεμπέ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά από όλους τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας τόσο στη φυτική όσο και στη ζωική παραγωγή, άλλα και συζητήθηκαν και άλλα θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων του ΕΛ.Γ.Α .

Ειδικότερα τέθηκε το θέμα των εκτεταμένων καταστροφών φασολοπαραγωγής λόγω των άστατων φετινών καιρικών συνθηκών που οδήγησαν στην απώλεια της παραγωγής από 60 έως και 90% σε κάποιες περιοχές, η ανάγκη αμεσότερης καταγραφής των ζημιών, η λήψη μέτρων αντιχαλαζικής προστασίας, ζητήθηκε η επίσπευση της διαδικασίας αποζημιώσεων των παραγωγών αλλά και η ανάγκη προσαρμογής του κανονισμού του ΕΛ.ΓΑ σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, η οποία αναμένεται να ανακουφίσει τον πρωτογενή τομέα.

Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των φορέων και δεσμεύτηκε πως ο Οργανισμός θα προβεί σε δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων, σύμφωνα πάντοτε με τον κανονισμό λειτουργίας του.

Ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη στη συνάντηση έδωσαν τον παρόν: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Θεοδώρου, ο προϊστάμενός του ΕΛΓΑ Κοζάνης Γεώργιος Βρόντζος, οι Δήμαρχοι του νομού με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Ο.Κ., ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Καστοριάς και φορείς του πρωτογενή τομέα της περιοχής.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Νοέμβριος, 2016, 8:41 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr