ΠΕΤΚΑΝΑΣ » Ο Δήμος Καστοριάς, παραιτείται από κάθε διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά »

Ο Δήμος Καστοριάς, παραιτείται από κάθε διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Πετκανά και τη μειοψηφία που κατέθεσε 22.11.2016 στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος. «H Δημοτική Αρχή με την θετική ψήφο της, για μεταφορά δημοτικής βιβλιοθήκης και άλλων δράσεων στο κτίριο 1ου Γυμνασίου, απεμπολεί κάθε ενδεχόμενο ίδρυσης Αρχιτεκτονικής ή άλλης Σχολής ΑΕΙ στην πόλη μας» τονίζει. Σημειώνεται επίσης ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Λ. Παπαδημητρίου στην ίδια συνεδρίαση δήλωσε, πως στα νέα χρόνια κρίσης που περνά η Χώρα μας, η Αρχιτεκτονική ή άλλη Πανεπιστημιακή Σχολή, είναι αδύνατο να ιδρυθεί στην Καστοριά, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες του Δημοτικού Συμβούλου κ. Πετκανά αλλά και κατοίκων της πόλης. Συγκεκριμένα ο Γ. Πετκανάς, αναφέρει:

Ημερήσια Διάταξη 22ας Νοεμβρίου 2016
Θέμα: 12
o

Μειοψηφία Γιώργου Πετκανά, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Καστοριάς

11 μήνες αργότερα (αρ. απόφ. 523/2015) μετά την πρώτη άστοχη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, προερχόμενη από εισήγηση «αρμοδίων» σχετικά με τη μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς από ενοικιαζόμενο κτίριο όπου στεγάζεται έως σήμερα, μάλιστα με μισθωτήριο που έχει ήδη λήξει και την προσωρινή παραμονή της όπως καταγράφηκε στην εισήγηση του ΝΠΔΔ υπάρχουν νέα δεδομένα. Αυτά της ελλιπούς στατικότητας, 1ου ορόφου του κτιρίου «1ου Γυμνασίου» σύμφωνα με έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου (αρ. πρωτ. 5283/29.3.2016).

Η νέα, επίσης λανθασμένη σημερινή πρόταση κατά τη γνώμη μου, στο ισόγειο αυτή τη φορά του κτιρίου «1ου Γυμνασίου» χαραμίζει τη μοναδική αίθουσα απονομής πτυχίων και εκδηλώσεων φοιτητών. Την μετατρέπει σε μια αποθήκη στοιβαγμένων βιβλίων, χωρίς αναγνωστήριο, χωρίς απολύτως καμία προοπτική ανάπτυξης πνευματικού χώρου. Αυτό επίσης άμεσα σημαίνει, την παραίτηση του Δήμου Καστοριάς, όπου απεμπολεί πλέον κάθε διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά.

Αντιπροτείνεται ωστόσο εντέχνως, από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καστοριάς, η στέγαση στο κτίριο «1ου Γυμνασίου» ελάχιστων σε αριθμό φοιτητών μεταπτυχιακού Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας «Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων» για όσο χρονικό διάστημα μονάχα υποστηρίζεται το ενεργειακό πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας φυσικού αερίου και διέλευσης του αγωγού από την περιοχή. Και μετά τι;

Πρότεινα (αρ. απ. 523/2015) η στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς, να είναι μόνιμη στο δημοτικό κτίριο της συμβολής οδών Αγίου Μηνά, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Βιτσίου, επονομαζόμενου ως πρώην «Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» ενισχύοντας και οικονομικά την περιοχή της άνω πόλης Μητρόπολη – Ακρόπολη. Ήδη υπάρχει προγενέστερη απόφαση σε ισχύ από Δημοτική Αρχή παρελθόντων ετών, κάτι που γνωστοποίησα στο σώμα. Έχει ελεγχθεί το συγκεκριμένο δημοτικό κτήριο από την Τεχνική Υπηρεσία και βρέθηκε απολύτως κατάλληλο για το σκοπό αυτό, δηλαδή της μόνιμης στέγασης Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οφείλουμε όλοι μαζί Δήμος & Πολίτες να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στην Καστοριά. Το Πανεπιστήμιο!

Με τιμή
Γιώργος Πετκανάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καστοριάς

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Νοέμβριος, 2016, 12:20 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr