Μ.ΣΠΥΡΑΚΗ » Φθηνή ενέργεια για όλους.ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ»

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΠΟΥΛΤΣ:»Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΟΠΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ».


Ευρωπαϊκή στρατηγική που θα προσφέρει μειωμένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και χρηματοδοτούμενη ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών και των δημοσίων κτιρίων  ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν θέρμανση το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.

Παρουσία της Επιτρόπου Βιολέτα Μπουλτς , η ευρωβουλευτής τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια η οποία στην Ελλάδα της κρίσης λαμβάνει τραγικές διαστάσεις.

Στην Ελλάδα οι δείκτες δείχνουν ότι το 36% των νοικοκυριών βρίσκεται αντιμέτωπο με την ενεργειακή φτώχεια.  » Όσοι δεν έχουν χρήματα, δεν ζεσταίνονται το χειμώνα, δεν δροσίζονται το καλοκαίρι. Χρειαζόμαστε μια στρατηγική που θα μειώνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος   θα αυξάνει την ενεργειακή αποτελεσματικότητα των κτηρίων, θα θέτει στόχους σε κάθε κράτος μέλος και θα δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά όλα τα ευρωπαϊκά εργαλεία για τη χρηματοδότηση. Το λεγόμενο ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ, αλλά και τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα» επεσήμανε η Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη ζήτησε επίσης από την Επίτροπο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το νέο νομοθετικό πακέτο που θα προωθήσει η Κομισιόν την επόμενη Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, να αντιμετωπίζει επί τόπου την ενεργειακή φτώχεια.

Η Επίτροπος Μπουλτς εξήγγειλε  ότι η Κομισιόν στο νέο νομοθετικό πακέτο για την ενέργεια θα περιλαμβάνει ειδικές πρόνοιες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών. » Η Κομισιόν θα βοηθήσει περαιτέρω και θα εποπτεύσει την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας» είπε χαρακτηριστικά η Επίτροπος.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:

 «Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,

Κυρία  Επίτροπε η ασφάλεια εφοδιασμού δεν μπορεί να αγνοεί την άμεση αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Το νέο νομοθετικό πακέτο που θα μας προωθήσει η Κομισιόν στις 30 Νοεμβρίου, οφείλει να αντιμετωπίσει επί τόπου την ενεργειακή φτώχεια. Κατ’ αρχήν χρειαζόμαστε έναν κοινό  ορισμό (για την ενεργειακή φτώχεια).Όσοι πληρώνουν περισσότερο από το 10% του εισοδήματός τους για ενέργεια αντιμετωπίζουν ενεργειακή φτώχεια αλλά αυτό πλέον δεν είναι πια μια προσέγγιση που αποδίδει την πραγματικότητα. Όσοι δεν έχουν κυρία Επίτροπε, απλώς δεν ζεσταίνονται, απλώς δεν δροσίζονται το καλοκαίρι, απλώς δεν πληρώνουν. Δεν έχουν να πληρώσουν. Στην Ελλάδα οι δείκτες δείχνουν ότι το 36% των πολιτών αγγίζει την ενεργειακή φτώχεια. Χρειαζόμαστε μια στρατηγική που θα μειώνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος   θα αυξάνει την ενεργειακή αποτελεσματικότητα των κτηρίων, θα θέτει στόχους σε κάθε κράτος μέλος και θα δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά όλα τα ευρωπαϊκά εργαλεία για τη χρηματοδότηση. Το λεγόμενο ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ, αλλά και τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Σας ευχαριστώ».

Ολόκληρη η απάντηση  της Επιτρόπου Μπουλτς στη Μαρία Σπυράκη έχει ως εξής: 

«Τέλος, η ενεργειακή φτώχεια. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία ξεκάθαρα αναθέτει την ευθύνη της προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στα κράτη μέλη.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε δράση, προκειμένου να βοηθήσει τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο θεσπίζοντας βέλτιστες πρακτικές, υποστηρίζοντας την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωσή της σχετικά με τους καταναλωτές. Η Επιτροπή θα εξετάσει περαιτέρω την ευρύτερη συλλογή πληροφοριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να βελτιώσει και να παρακολουθήσει την ενεργειακή φτώχεια».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Νοέμβριος, 2016, 6:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr