«Κόβονται» τέσσερις φοροαπαλλαγές – Ποιες είναι

Περικοπές τεσσάρων φοροαπαλλαγών ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, χωρίς ωστόσο να θίγονται προνοιακά επιδόματα.

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η «Καθημερινή» οι περικοπές αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη τηλεδιάσκεψη της Κυριακής που θα γίνει μεταξύ μεταξύ των θεσμών και οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι φοροαπαλλαγές που θα κοπούν είναι το  επίδομα θέρμανσης, οι ιατρικές δαπάνες, η ειδική φορολόγηση των ναυτικών και ο μειωμένος κατά 1,5% μηνιαίος παρακρατούμενος φόρος μισθωτών υπηρεσιών.

Επίδομα θέρμανσης: Το κονδύλι έχει ήδη περικοπεί από την περίοδο 2015-16 κατά 50% και από το 2018 αναμένεται να περικοπεί ακόμα περισσότερο. 1,9 εκατ. φορολογούμενοι κάνουν χρήση της φοροαπαλλαγής των ιατρικών δαπανών με κόστος 120,6 εκατ.ευρώ για το Δημόσιο. Το κονδύλι δεν θα καταργηθεί στο σύνολό του, ωστόσο εξετάζεται να ενταχθεί τμήμα της φοροαπαλλαγής στο νέο σύστημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών που προωθείται. Όσον αφορά την ειδική φορολόγηση των ναυτικών αυτή αφορά 27.318 άτομα και κοστίζει 91,2 εκατ. Ευρώ στο Δημόσιο. Η μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς είναι μειωμένη κατά 1,5 % επί του αναλογούντος φόρου. Από την κατάργηση της το δημόσιο θα έχει όφελος 67,9 εκατ.ευρώ.

Το σύνολο των ανωτέρω φοροαπαλλαγών ανέρχεται σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στα 385 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μετά τις περικοπές, το κόστος των εν λόγω φοροαπαλλαγών θα είναι 205 εκατ. ευρώ για το 2018.

Ο περιορισμός των φοροαπαλλαγών προβλέπεται και στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου μαζί με άλλες φοροαπαλλαγές που δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.

Συνολικά, οι φοροαπαλλαγές όπως προκύπτουν από τον νομό που κατατίθεται κάθε χρόνο στην Βουλή ανέρχονται σε 3,5 δισ. Ευρώ. Για τα νοικοκυριά οι φοροαπαλλαγές φθάνουν στο ποσό των 388,7 εκατ.ευρώ, για τις επιχειρήσεις στα 700 εκατ. Ευρώ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Νοέμβριος, 2016, 11:17 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr