Καταγγελία Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων προς ΤΑP για τρομοκρατία

 

Κάτι τρέχει στον Έβρο, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία που προσπαθεί ο TAP να κατασκευάσει τον αγωγό. Καταγγελίες και παράπονα παντού. Κινητοποιήσεις έρχονται στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

Μέσω Δελτίο Τύπου ενημέρωσε ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, τα ΜΜΕ, σχετικά με την καταγγελία του προς την κοινοπραξία SPIECAPAG-ΑΚΤΩΡ, που κατασκευάζει μέρος του αγωγού TAP, για τρομοκρατία της ίδιας προς αρχαιολόγο, που θέλησε να συμμετέχει στην απεργία της 24ης Νοεμβρίου. 

Όπως αναφέρει στο Δελτίο ο ίδιος ενημέρωσε την κοινοπραξία και παραμονή της απεργίας δέχτηκε ένα μήνυμα που έλεγε ότι δεν του έχει δοθεί άδεια να λείψει την επόμενη μέρα και ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στην εργασία του, αλλιώς θα απολυθεί.

Δείτε το Δελτίο Τύπου αυτολεξεί παρακάτω: 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καταγγέλλει την κοινοπραξία SPIECAPAG-ΑΚΤΩΡ, που κατασκευάζει μέρος του αγωγού TAP, για τρομοκρατία ενάντια σε συνάδελφο αρχαιολόγο, που συμμετείχε στην απεργία στις 24 Νοεμβρίου.

Ο Σ.ΕΚ.Α. είχε προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 24 Νοεμβρίου διεκδικώντας την επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751, ενάντια στα νέα μέτρα για τα εργασιακά (ομαδικές απολύσεις, lock out, απαγόρευση της απεργίας κλπ.), ενάντια στην εργολαβοποίηση του Πολιτισμού κ.α.

Συνάδελφος, που δουλεύει στην κατασκευή του αγωγού TAP στη Θράκη, μέλος του Δ.Σ. του Σ.ΕΚ.Α., ενημέρωσε την κοινοπραξία της κατασκευής του έργου ότι θα απεργήσει στις 24 Νοεμβρίου. Παραμονή της απεργίας και μετά το σχόλασμα δέχτηκε ένα μήνυμα που έλεγε ότι δεν του έχει δοθεί άδεια να λείψει την επόμενη μέρα και ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στην εργασία του! Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που έγινε αμέσως μετά, ο συνάδελφος ξεκαθάρισε στον προϊστάμενο του τμήματός του ότι πρόκειται για απεργία και όχι για αίτηση αδείας, ότι η απεργία είναι δικαίωμα του εργαζόμενου και σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται η άδεια του εργοδότη. Κατόπιν αυτών, ο προϊστάμενος απάντησε ότι δεν το δέχεται αυτό και ότι εάν δεν παρουσιαστεί την επόμενη μέρα στη δουλειά θα απολυθεί.

Ο συνάδελφος απάντησε στην τρομοκρατία και τον εκβιασμό με την συμμετοχή του στην απεργία την επόμενη ημέρα, ασκώντας – και έτσι υπερασπίζοντας – τα δικαιώματά του.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία να μην προχωρήσει στην απειλή της. Θα μας βρει απέναντι.

Καλούμε τόσο το ΥΠΠΟΑ όσο και τον TAP να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. Περιθώρια για μισόλογα δεν υπάρχουν. Καταδικάζουν ή όχι τις απειλές ενάντια στους εργαζόμενους που ακούν τα δικαιώματά τους; Τυχόν σιωπή τους σημαίνει προφανώς συμφωνία και κάλυψη της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Την σπάμε έμπρακτα διεκδικώντας τις ανάγκες μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν απάντηση στις απειλές της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου. Διεκδικούμε το δίκιο μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας. Όλοι στην απεργία!

ΠΗΓΗ : http://www.e-evros.gr/

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Δεκέμβριος, 2016, 4:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr