Περιστατικό λαθροθηρίας στην λίμνη της Καστοριάς

Με κόκκινο η περιοχή που έγινε το περιστατικό

Με κόκκινο η περιοχή που έγινε το περιστατικό

 

Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε περιστατικό λαθροθηρίας στην λίμνη της Καστοριάς στα όρια του καταφυγίου άγριας ζωής περιοχή που είναι γνωστό ότι απαγορεύεται το κυνήγι.
Μετά από καταγγελία που έγινε στην Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος από διερχόμενο πολίτη την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στον οδικό άξονα Πολυκάρπης– Φωτεινής πλησίον κατοικημένης περιοχής ( 200-250 μ. από τον οικισμό της Πολυκάρπης) λαθροκυνηγός πυροβολούσε από τον δρόμο με κατεύθυνση προς την λίμνη εναντίον σμήνους υδρόβιων πτηνών . Σε ερώτηση του πολίτη αν γνωρίζει ότι δεν επιτρέπεται το κυνήγι εκεί ο λαθροκυνηγός σε έντονο ύφος ανέφερε ότι βρίσκεται σε επιτρεπόμενη περιοχή λέγοντας «είμαι στο δρόμο… εδώ επιτρέπεται» αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι οι στόχοι του ήταν εντός προστατευμένης περιοχής αλλά και για την ασφάλεια διερχομένων οχημάτων και ανθρώπων από τον γνωστό πολυσύχναστο δρόμο.

Με κόκκινο η περιοχή που έγινε το περιστατικόΜε κόκκινο η περιοχή που έγινε το περιστατικό

Η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς καταγγέλλει και καταδικάζει το περιστατικό ( συμβαίνει για τρίτη φορά σε ένα μήνα στην ίδια περιοχή ) καθώς και την συμπεριφορά του συγκεκριμένου λαθροθήρα.
Καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να προστατευθεί το οικοσύστημα της λίμνης από τέτοιες ενέργειες .
Καλούμε τον τοπικό Κυνηγητικό σύλλογο να καταγγείλει το γεγονός και όλα τα παρόμοια συμβάντα τα οποία πρωτίστως αμαυρώνουν τα μέλη του που κατεξοχήν είναι νόμιμοι και ακολουθούν τους κανόνες καθώς και να προστατεύσει την περιοχή με την συνδρομή της θηροφυλακής που διαθέτει .
Ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον κυνηγετικό σύλλογο για την καλύτερη προστασία της περιοχής .

Οι εικόνες δείχνουν τις ζώνες προστασίας της λίμνης και το σημείο που έγινε η λαθροθηρία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Δεκέμβριος, 2016, 7:57 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr