Τον Άγιο Νεκτάριο τον Καρεώτη εόρτασε η Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων

Στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Προπατόρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, όπου εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος ο Καρεώτης, ο οποίος εκάρη Μοναχός στο Μοναστήρι αυτό.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων Αρχιμ. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, ο Αρχιμ. Λούππος Κουκουρίκος και ο Διάκονος π. Αγαθόνικος, καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων και σημείωσε μια ομιλία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, για το πώς θα πρέπει να εορτάζουμε ως χριστιανοί τα Χριστούγεννα. Και τονίζει χαρακτηριστικά πως, δεν θα πρέπει να εορτάζουμε με κοσμικό τρόπο, αλλά με πνευματικό, όπως ακριβώς ορίζει η Αγία μας Εκκλησίας.

Και συνέχισε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, μιλώντας για την ευαγγελική παραβολή της Κυριακής, στην Παραβολή του Δείπνου. Απευθύνει το Ευαγγέλιο σήμερα σε όλους μας μία πρόσκληση γνωριμίας με τον Χριστό, με τον Οικοδεσπότη. Απαιτείται η γνωριμία μας μαζί Του. Μια γνωριμία σε βάθος, καρδιακή και διαχρονική και όχι επιδερμική.

«Τον Χριστό δεν Τον συναντάμε στις διάφορες φιλοσοφίες και στους υπολογιστές αλλά μόνο μέσα στις καρδιές μας. Τον βιώνουμε τις ώρες της μετανοίας και της κοινωνίας μαζί Του, όταν ζητούμε το έλεός Του και την αγάπη Του», συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Παράλληλα, όμως, μάς απευθύνει και μία πρόσκληση σε ένα τραπέζι. Είναι το ουράνιο τραπέζι, δηλαδή η συμμετοχή μας στη ζωή μέσα από την κοινωνία με το Σώμα και το Αίμα Του. Και μέσα από αυτή την κοινωνία θα γευθούμε και θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της Βασιλείας των Ουρανών.

Και κατέληξε μιλώντας για τον Άγιο Νεκτάριο τον Αθωνίτη, ο οποίος φλεγόμενος από την αγάπη του για τον Χριστό, έφτασε στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και ασκήθηκε, γνώρισε τον Χριστό, βίωσε την παρουσία του Χριστού στην καρδιά του, γεύθηκε τη Βασιλεία των Ουρανών και δίδαξε με τη ζωή του πως μπορούμε να κερδίσουμε την αιώνια ζωή.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να ζήσουμε Χριστούγεννα με Χριστό, να αναγεννηθεί μέσα μας και θα το καταφέρουμε με τη συμμετοχή μας στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Δεκέμβριος, 2016, 4:24 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr