Το δίκτυο διανομής αερίου επεκτείνεται στη Χαλάστρα

Στην Χαλάστρα φυσικό αέριο.. και στην Καστοριά «χαλάσματα»

Τον Δήμο Δέλτα περιλαμβάνει το νέο πενταετές σχέδιο επέκτασης της νεοσύστατης Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) που προέκυψε από τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων διανομής και προμήθειας στις υφιστάμενες ΕΠΑ Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδα Μπακούρα, προβλέπεται η κατασκευή νέων δικτύων μήκους 254 km με ύψος επενδύσεων 58,6 εκατ. ευρώ, ενώ στις νέες περιοχές ανάπτυξης του δικτύου διανομής συμπεριλαμβάνεται και η Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα.

Για την τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών, προβλέπεται η χρησιμοποίηση συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG καθώς ήδη στο δίκτυο διανομής της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, έχουν συνδεθεί και τροφοδοτηθεί οι σταθμοί συμπίεσης της ΔΕΠΑ και ιδιωτών προμηθευτών, από τους οποίους μπορούν να τροφοδοτηθούν απομακρυσμένες περιοχές και μεμονωμένοι καταναλωτές εκτός δικτύου.

«Η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην περιοχή της Χαλάστρας, είναι ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός αφού θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όταν θα έχουν πλέον πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας θέρμανση με σημαντικά χαμηλότερο κόστος. Βρισκόμαστε σε επαφή με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ προκειμένου να εξασφαλίσουμε και νέα επέκταση στο Ανατολικό και στην περιοχή του Αξιού, στα Κύμινα, τα Μάλγαρα και τη Βραχιά» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Δεκέμβριος, 2016, 5:06 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr