“Σημαντική παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου από το βήμα της Βουλής για τον κλάδο της Γουνοποιίας”

Πραγματοποιώντας ομιλία, κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής συζήτησης του νομοσχεδίου για το «πλαστικό χρήμα», η Μαρία Αντωνίου έφερε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κλάδο της γουνοποιίας, ζητώντας να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κλάδου, οι οποίες είναι γνωστές σε διεθνές πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και να προστατευθεί έτσι ένας από τους κυριότερους εξαγωγικούς τομείς της οικονομίας της χώρας μας, με την εξαίρεση των λιανικών πωλήσεων της γούνας από την υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος.

Η Μαρία Αντωνίου υπογράμμισε ότι η επέκταση της υποχρέωσης πληρωμής μέσω πλαστικού χρήματος ή άλλων τραπεζικών μέσων και στις λιανικές πωλήσεις θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στον κλάδο της γούνας και αυτό θα συμβεί γιατί όπως εξήγησε οι λιανικές πωλήσεις της γούνας πραγματοποιούνται κυρίως από Ρώσους αγοραστές, οι οποίοι λόγω του χρηματοοικονομικού εμπάργκο της Δύσης δεν μπορούν να κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων τραπεζικών μέσων, ενώ παράλληλα οι περισσότερες εξ αυτών πραγματοποιούνται κατά τις βραδινές ώρες όπου τα τραπεζικά υποκαταστήματα είναι κλειστά.

Κάνοντας εκτενέστερη αναφορά στις γενικότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, η Μαρία Αντωνίου είπε ότι περιλαμβάνει πλήθος αποσπασματικών ρυθμίσεων, έρχεται προς ψήφιση με χαρακτηριστική καθυστέρηση και περιλαμβάνει τροποποιήσεις της πτωχευτικής διαδικασίας, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ατολμία και αποσπασματικότητα.

Δώστε επιτέλους λύσεις στα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων, είπε απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα και συμπλήρωσε λέγοντας: “προσφέρετε επιπλέον κίνητρα και να εστιάσετε στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε κλάδου, όπως αυτού της Γούνας, αν θέλετε η χρήση του πλαστικού χρήματος να λειτουργήσει αναπτυξιακά και να αποτελέσει εποικοδομητικό εργαλείο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και όχι μια αποσπασματική και πρόχειρη συρραφή μνημονικών δεσμεύσεων, όπως αυτή που σήμερα φέρνετε.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Δεκέμβριος, 2016, 11:00 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr