Τέλος στις χρονοβόρες προσλήψεις – Εντός τριών μηνών όλοι οι διορισμοί

Προθεσμία τριών μηνών από την έκδοση απόφασης κατανομής για την ολοκλήρωση διορισμού, θέτει διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Η διάταξη προβλέπει ότι η περίπτωση μη τήρησης της προθεσμίας από τα αρμόδια όργανα, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Όπως αποσαφηνίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τις διατάξεις του άρθρου 32 του παρόντος νόμου προβλέπεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την έκδοση απόφασης κατανομής και ειδικότερα : «Στο τέλος της παρ. 21 του άρθρου ένατου του Ν. 4057/2012 (Α΄ 54) προστίθενται εδάφια, ως εξής: «Τα αρμόδια για το διορισμό ή πρόσληψη όργανα οφείλουν να προβούν στη δημοσίευση των ατομικών πράξεων διορισμού ή πρόσληψης εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης κατανομής. Η μη τήρηση της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Υπαλληλικού Κώδικα.»

Η εν λόγω ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να καλύπτονται άμεσα οι επιτακτικές ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών χωρίς να παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο χρόνο ανάληψης υπηρεσίας των διοριστέων.

Επισημαίνεται ότι η τεθείσα προθεσμία αφορά στις αποφάσεις κατανομής που έχουν δημοσιευθεί μετά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 4440/2016, ήτοι μετά την 2η Δεκεμβρίου 2016.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Δεκέμβριος, 2016, 8:25 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr