Η ανεργία στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης της ΠΕ Καστοριάς

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, που στην περιοχή μας αγγίζουν το 70% και οι επιπτώσεις της στον κοινωνικό ιστό της Περιφερειακής Ενότητα Καστοριάς, ήταν η αφορμή για την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου.

Φορείς του τόπου και εκπρόσωποι παραγωγικών δομών της περιοχής κατάθεσαν τις απόψεις τους, αντάλλαξαν προτάσεις και σκέψεις, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, σε ρόλο συντονιστή, και αναγνωρίζοντας ως «απογοητευτικά» τα ποσοστά ανεργίας που πλήττουν το νομό μας, εξέφρασε την πρόθεση για συντονισμένες, κοινές προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες θα ανακουφίσουν την περιοχή.

Η επικαιροποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος απασχόλησης, που είχε εκπονηθεί από το εργατικό κέντρο Καστοριάς, προκειμένου να διεκδικηθεί η ένταξη του στα σχέδια της κεντρικής εξουσίας, καθώς και η ανάγκη ταυτόχρονων δράσεων επένδυσης στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμού και την γουνοποιία, τέθηκαν επί τάπητος, όπως και η καταγραφή του εργατικού δυναμικού ολόκληρης της Περιφέρειας.

Παράλληλα ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτοπορία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τη δημιουργία Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, ενός χρηματοδοτικού εργαλείου, το οποίο μπορεί να ενθαρρύνει τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητά των τοπικών επιχειρήσεων.

Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν εκπρόσωποι των Βουλευτών Καστοριάς, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα ανεργίας Δημήτριος Μαρκόπουλος, ο Αντιπερειφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού & Αθλητισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Καστοριάς Χρήστος Δαμιανού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού Αλέξανδρος Καράτζιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς Γιώργος Μαλέας, ο Διευθυντής ΟΑΕΔ Καστοριάς Σωτήριος Μακρής, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Κώττας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πασχάλης Βάσσος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Δεκέμβριος, 2016, 10:56 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr