Ο Κωτούλας απαντά με στοιχεία στον Σ.Λιάνο και όχι μόνο – » Σας καταγγέλλω για όσα έντεχνα και ψευδώς ανακοινώσατε. Aναληθής διχαστική και μη παραγωγική η όλη αναφορά σας »

 

Έπεσε μεγάλη ΣΙΩΠΗ στο δημοτικό μέγαρο Καστοριάς

Σκληρή, αλλά με πίνακες και επιχειρήματα η σημερινή απάντηση στον ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΙΑΝΟ από τον π.Αντιδήμαρχο Καστοριάς ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΤΟΥΛΑ.

Προς το τέλος του άρθρου και των στοιχείων που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Κωτούλας, δείτε εικόνα που δείχνει μεγέθη έργων και εργασιών τα οποία διαψεύδουν κατά πολύ τα προφορικά στοιχεία που μόνος του και χωρίς καμία άλλη στήριξη παρουσίασε στο Δ.Σ ξαφνικά ο κ. Λιάνος ( χωρίς στήριξη η επιβεβαίωση ούτε και από τον κ. Αγγελή)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

Θέμα : Στοιχεία εκτελεστέων έργων και εργασιών στον Δήμο Καστοριάς

Κ. Αντιδήμαρχε,

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο θίξατε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορούσε την κατανομή κονδυλίων στον Δήμο Καστοριάς και μιλήσατε για αδικία του αστικού ιστού σε σχέση με την περιφέρεια του Δήμου, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες σε παλαιότερους αντιδημάρχους. Για αυτό τον λόγο θεωρώ λοιπόν χρέος μου να ενημερώσω και να πληροφορήσω γραπτώς για όσα πολύ έντεχνα και ψευδώς προσάπτονται, και ταυτόχρονα να καταγγείλω την εσφαλμένη εικόνα που παρουσιάζεται που πιστεύω ότι είναι αναληθής, διχαστική και μη παραγωγική.

Πίνακας 1: Κατανομή έργων και εργασιών από εθνικούς πόρους (2014-16)

 

 

Στον πίνακα 1 που αφορά το χρονικό διάστημα 20 μηνών τις περιόδου ευθύνης μου σαν Αντιδήμαρχος ΤΥ, φαίνεται η ποσοστιαία κατανομή από εργασίες και έργα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από διάφορες πηγές χρηματοδότησες ΣΑΤΑ, Άρθρου 27 και Δημοτικών πόρων. Τα στοιχεία αφορούν εκτελεσμένα έργα και έχουν υπολογιστεί στο αρχικό τους προϋπολογισμό (προ εκπτώσεων δηλαδή).

Επίσης, στον πίνακα 2 απεικονίζεται η κατανομή των πόρων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα (κυρίως ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας) τόσο στα τελευταία χρόνια της περιόδου 2000-2006 αλλά και ολόκληρης της περιόδου 2007-2013.

Πίνακας 2: Κατανομή έργων και εργασιών από ευρωπαϊκούς πόρους (2014-16)

 

Τα στοιχεία στα οποία έχουν βασιστεί οι υπολογισμοί έχουν συλλεχτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς και είναι στην διάθεση σας, μαζί φυσικά με την λίστα και τους πίνακες με τα σχεδιασμένα έργα για την επόμενη περίοδο. Επίσης, να σας θυμίσω και την εναλλακτική πρόταση που προτάθηκε για το σύστημα υπολογισμού κατανομής της ΣΑΤΑ στα πλαίσια της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος, που συστηματικά αγνοείται από το 2015.

Τέλος, στον πίνακα 3(που επισυνάπτεται στο τέλος) μπορείτε να δείτε και την συγκριτική ανάλυση, σε απόλυτα μεγέθη, των έργων και εργασιών, μεταξύ της ΔΕ Καστοριάς και των υπολοίπων, κάθε ενός χωριστά, Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

 

Στον τελευταίο πίνακα του ΚΩΤΟΥΛΑ βλέπουμε τα μεγέθη όπου φαίνεται η Καστοριά να έχει τα μεγαλύτερα ποσά. Επίσης βλέπουμε το Δ.Δ Τοιχιού στην 3η θέση, κ. Αγγελή ο πίνακας Κωτούλα με τα έργα έγινε μόνο από τον π.Αντιδήμαρχο;

Το βασικότερο βέβαια είναι ότι από την δημόσια καταγγελία ΛΙΑΝΟΥ στο Δ.Σ έπεσε μεγάλη σιωπή από το Δημοτικό Μέγαρο όπου κανείς βέβαια δεν φάνηκε να στηρίζει τις αναφορές ΛΙΑΝΟΥ.

Μετά τα σημερινά βέβαια η σιωπή δείχνει άλλα……

 

Καστοριά, 30/12/2016

 

 
  ΠΡΟΣ: κ. Αντιδήμαρχο ΤΥ Καστοριάς Λιάνο Σωκράτη
 

ΚΟΙΝ.: Γραφείο Δημάρχου

             Τοπικά ΜΜ

Φιλικά,

 

Κωτούλας Δημήτριος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Δεκέμβριος, 2016, 10:34 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr