Στην Β’ ζώνη το νοσοκομείο Καστοριάς. Οριστικό. Δίνουν το δικαίωμα να αλλάζει μόνο με υπουργική απόφαση. Νέα ήττα

Δείτε το επίμαχο άρθρο –

Αυτό είναι το επίμαχο άρθρο του υπουργείου υγείας για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την Γ και Β ζώνη.

Τελικά όπως βλέπεται δεν επανέρχεται στην Γ ζώνη το νοσοκομείο Καστοριάς ( όπως ζήτησε και η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό) αλλά θα δίνεται η δυνατότητα να το αποφασίζει με υπουργική απόφαση ο εκάστοτε υπουργό και πιο συγκεκριμένα με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δείτε ακριβώς τι προβλέπει το νομοσχέδιο Λοβέρδου που θα συζητηθεί σε μερικές μέρες στην Βουλή

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ«Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις»


  1. Με το άρθρο 55 δημιουργείται η θέση του Συντονιστή Διευθυντή του ΕΣΥ και ρυθμίζονται τα σχετικά μισθολογικά θέματα και ο τρόπος προκήρυξης των θέσεων. Με τις παραγράφους 4 και 5 αναδιατάσσονται και εξορθολογίζονται οι ζώνες εφημέρευσης του άρθρου 45 του ν.3205/2003, σε συνδυασμό με το π.δ.131/87 για το χαρακτηρισμό ορισμένων περιοχών ως άγονων και προβληματικών. Σκοπός της διάταξης είναι να ενταχθούν στη Β΄ Ζώνη εφημέρευσης τα Κ.Υ. που ανήκουν οργανικά σε Νοσοκομεία της Α΄ και Β΄ Ζώνης και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.) με έμφαση στα Κ.Υ. των νησιωτικών περιοχών εντάσσονται στη Γ΄ Ζώνη, προκειμένου οι ζώνες εφημέρευσης να αποτυπώνουν γεωγραφικά και πραγματικά τις ανάγκες εφημέρευσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Τέλος δίνεται η δυνατότητα ένταξης νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας άγονων ή απομακρυσμένων ή προβληματικών περιοχών στη Γ΄ Ζώνη, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
    Επίσης στην παράγραφο 6 ορίζεται πως Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα συνίσταται πλέον στα νοσοκομεία δυναμικότητας άνω των 300 κλινών, αντί για 200 που ίσχυε προηγουμένως, καθώς επίσης και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο κάθε νομού.


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Ιανουάριος, 2011, 2:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr