Σχετικά με το δημοσίευμα για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης απο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σχετικά με το δημοσίευμα για τα μέτρα αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης που έλαβε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης και με στόχο να διευκρινιστούν τα ισχύοντα, ακόμα και με κίνδυνο να επαναλαμβάνονται τα αυτονόητα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, επισημαίνονται τα εξής προς ενημέρωση των πολιτών:

Η διαδικασία της λήψης βραχυχρόνιων μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10) είναι συγκεκριμένη και καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Μέσα στα μέτρα που προβλέπονται και λαμβάνει κάθε φορά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εντάσσεται και η μηδενική χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και η μείωση στους υπολοίπους για το διπλάσιο αριθμό ημερών, σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.

Η απόφαση του Περιφερειάρχη αποστέλλεται στη ΔΕΗ, στο ΔΕΔΔΗΕ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είναι στη συνέχεια θέμα του ΔΕΔΔΗΕ η εφαρμογή της νομοθεσίας για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τις διαδικασίες αυτές τηρεί παγίως και ανεξαιρέτως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει κατ’ επανάληψη προχωρήσει στην κήρυξη βραχυπρόθεσμων μέτρων, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού της περιοχής.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα και προκειμένου να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης ζητά τα ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, γιατί συχνά ο υπερβάλλων ζήλος οδηγεί σε αβάσιμα συμπεράσματα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Ιανουάριος, 2017, 12:27 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr