Το «φλερτ» έγινε… συμπόρευση! Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Παπανδρέου! ‘Αντε να δούμε τον Φίλιππο με σημαία του ΠΑΣΟΚ ξανά……

Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως ο Γιώργος Παπανδρέου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά, αποφάσισε να συμμετάσχει ισότιμα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη όπως συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Αυτό συμφωνήθηκε στην σημερινή συνάντηση των δύο και απέμεναν οι επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες και ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω.

«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση μετά την συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία επισημοποιήθηκε η συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Συμπόρευση για έξοδο από την κρίση

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Παπανδρέου επισημαίνουν ότι η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση και γι’ αυτό χρειάζεται ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

 

«Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου», τονίζουν.

Όπως υπογραμμίζουν, εκφράζουν την κοινή βούληση να συμπράξουν και να συνεργαστούν για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.

«Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», καταλήγουν οι δυο πρόεδροι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Ιανουάριος, 2017, 6:27 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr