Αντιδρά ο Δήμαρχος Βοΐου στην κατασκευή σταθμού νέων διοδίων στον Αλιάκμονα

Ένα μπράβο από όλους μας για την αντίδραση του δημάρχου. Αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει έντονα και η Καστοριά αλλά……..

Μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για κατασκευή σταθμού διοδίων στην περιοχή Αλιάκµονα επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής, ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος κάλεσε άμεσα τους συνεργάτες του για να λάβουν θέση επί του θέματος.

Συγκεκριμένα ο νέος σταθμός διοδίων στον Αλιάκµονα, περιοχή που ανήκει γεωγραφικά στον Δήμο Βοΐου, διακόπτει την «ελεύθερη» διέλευση των οχημάτων, αφού αυτή θα γίνεται μόνον κατόπιν καταβολής κομίστρου, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

Μάλιστα, η εκτιμώμενη αξία του έργου, εκτιμάται στο ποσό του 1,5 εκ. ευρώ περίπου, ενώ η ολοκλήρωση εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου ορίζεται σε 180 ημέρες, μετά τη λήξη των απαιτούμενων διαδικασιών.

Ο Δήμαρχος Βοΐου λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία, πρότεινε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αποφανθεί το ανώτατο θεσμικό όργανο σχετικά. Υπογράμμισε ακόμη ότι ο κάθετος άξονας Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής, κατασκευάστηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, όπου η εγκατάσταση σε αυτόν το δρόμο, σταθμού διοδίων ιδιωτικής εταιρείας θα αποτελεί αρνητική πρωτοτυπία για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος προτείνει την άμεση κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων στους συναρμόδιους Υπουργούς το συντομότερο, δεδομένου ότι η λειτουργία των διοδίων θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες, όπου βεβαίως θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην όποια εναπομείναντα τουριστική επισκεψιμότητα.

Πληροφορίες και από dimotikanea.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Ιανουάριος, 2017, 9:18 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αντιδρά ο Δήμαρχος Βοΐου στην κατασκευή σταθμού νέων διοδίων στον Αλιάκμονα”

  1. ant

    ….ασφαιρα πυρα….λεμε για να λεμε….ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΟΠΟΤΕ ΑΣΤΟ

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr