Η Καστοριά ζητά Φυσικό Αέριο αλλά όλοι κρύβονται – Έρχονται αντιδράσεις αγροτών και πολιτών για την κατασκευή του αγωγού TAP

Πολλές και σοβαρές θα είναι οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην Π.Ε Καστοριάς λίγες βδομάδες πριν την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του αγωγού TAP.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα από όλη την βόρεια Ελλάδα για ανοιχτά ζητήματα με την κοινοπραξία που κατασκευάζει με πολλά προβλήματα τον αγωγό.

anexartitos.gr :

» Η Καστοριά είναι μια από τις περιοχές της Ελλάδος όπου ο χειμώνας είναι από πιο βαρύς και είναι αυτονόητο η κοινωνία να ζητά από την Κοινοπραξία Αναμονή για μεταφορά υγραερίου στην περιοχή. Για να έναν λόγο που ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητός, οι Κοινοπραξία αρνείται την Αναμονή αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα μετρίαζε τις όποιες αντιδράσεις. Σύμφωνα με τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην Καστοριά, οι λόγοι της άρνησης έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Κοινοπραξία θεωρεί πως εφόσον η Καστοριά είναι το τελευταίο σημείο όπου ο αγωγός περνά από την Ελλάδα, αν έχει λύσει τα όποια θέματα στις άλλες τις περιοχές η Καστοριά με την πίεση ίσως και της Ελληνικής Κυβέρνησης να καμφθούν οι αντιδράσεις.
Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι η Κοινοπραξία έχει σαφές πρόβλημα επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία αφού οι όποιες προσπάθειες προσέγγισης γίνονται από δικούς της ανθρώπους μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το τελευταίο όπως φαίνεται πως τείνει να γίνει και συνολική πολιτική της Κοινοπραξίας σε όλες τις περιοχές που περνά ο αγωγός.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιανουάριος, 2017, 5:21 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Η Καστοριά ζητά Φυσικό Αέριο αλλά όλοι κρύβονται – Έρχονται αντιδράσεις αγροτών και πολιτών για την κατασκευή του αγωγού TAP”

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr