Θετικές εξελίξεις για το φράγμα Νεστορίου – Επανέναρξη των εργασιών

Θετική έκβαση είχε η συνάντηση του Ανώτατου Γνωμοδοτικού Συμβούλιου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, σχετικά με το φράγμα Νεστορίου.

Μετά από ενδελεχή συζήτηση και από τις δυο πλευρές, αποφασίστηκε να μη γίνει η διάλυση της σύμβασης, αλλά να συνεχιστεί το έργο.

Στη διάρκεια της συνάντησης λύθηκαν τα χρόνια προβλήματα που προέκυπταν από την προηγούμενη σύμβαση με την ΙΟΝΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΕ και μέσα σε θετικό κλίμα συμφωνήθηκε η επανέναρξη των εργασιών στο φράγμα Νεστορίου. Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στη Διεύθυνση Μελετών για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της συζήτησης και των δυο πλευρών για το φράγμα Νεστορίου, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στο νομό Καστοριάς. Θα αρδεύσει 73.000 στρέμματα και παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν δυναμικές καλλιέργειες, ενώ το αρδευτικό του δίκτυο θα αλλάξει τον παραγωγικό χάρτη, καθώς θα ανοίξει νέες δυνατότητες για την αγροτική παραγωγή σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς», επισήμανε μετά τη συνάντηση των δυο εμπλεκόμενων φορέων η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιανουάριος, 2017, 10:37 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr