« Το Μακεδονικό ζήτημα από τον Πρώιμο Μακεδονικό Αγώνα έως σήμερα»

Δ.Τ – Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς κ. Χρυσόστομο Παπασταύρος, καλεσμένος από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων « Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της ετήσιας εκδήλωσής του πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 σημαντική διάλεξη με θέμα « Το Μακεδονικό ζήτημα από τον Πρώιμο Μακεδονικό Αγώνα έως σήμερα».

Η εν λόγω διάλεξη έγινε στο αμφιθέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Σ’ αυτό το πολυπληθές ακροατήριο, ο ομιλητής ανέπτυξε κυρίως την περίοδο του Πρώιμου Μακεδονικού Αγώνα 1867-1887 παρουσίασε δε, αρκετούς χάρτες της περιόδου αυτής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στους περισσοτέρους των ακροατών έκανε τεράστια εντύπωση αυτή η περίοδος του Μακεδονικού Αγώνα που ήταν άγνωστη σ’ αυτούς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κομβικές χρονολογίες του Μακεδονικού Αγώνα από το 1870-1908. Έκλεισε δε, την ομιλία του… λέγοντας ότι αν « η Ελλάδα δεν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και αυτό οι γείτονες το ξέρουν – δεν αποκτούν νομιμοποίηση από κανένα άλλο κράτος του κόσμου. Σε καμία περίπτωση δε, η επιμονή μας για το όνομα δεν μπορεί να θεωρηθεί ΠΑΡΑΛΟΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ… κ.λ.».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιανουάριος, 2017, 5:03 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr