Διπλασιάζεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Με τον ίδιο φόρο και κατ’ επέκταση τιμή θα πωλούνται από τον Οκτώβριο, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, λόγω της επικείμενης εξίσωσης του φόρου στα δύο προϊόντα. Κατά συνέπεια, ακριβότερα θα προμηθεύονται τα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους, θα χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά κριτήρια.

Έτσι, από τα μέσα Οκτωβρίου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που σήμερα φτάνει το 0,79 ευρώ το λίτρο, θα “εκτοξευτεί” στο 1,41 ευρώ το λίτρο, καθώς (το πετρέλαιο θέρμανσης) από τις 15 Οκτωβρίου 2011 ως τις 15 Απριλίου 2012 δε θα επιβαρύνεται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 21 ευρώ το χιλιόλιτρο, αλλά με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 412 ευρώ το χιλιόλιτρο, όσο δηλαδή είναι η φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης.

Σημειώνεται πάντως, πως για τις αδύναμες εισοδηματικά τάξης και ιδίως του συνταξιούχους και τους μισθωτούς, θα χορηγηθεί ειδικό επίδομα θέρμανσης, με εισοδηματικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το “Βήμα” 924/01), το επίδομα θα κυμαίνεται στα 400 ευρώ ετησίως και θα χορηγείται σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και σε όσους έχουν κατοικία μέχρι 120 τμ σε “φτωχή” περιοχή της χώρας.

Στόχος του υπουργείου, είναι με την εξίσωση της φορολογίας στα πετρελαιοειδή να μπει τέλος στο λαθρεμπόριο και την παράνομη χρήση πετρελαίου θέρμανσης για κίνηση, που στερούν από το Δημόσιο φόρους άνω των τριών δισ. ευρώ ετησίως.

Seleo.gr News
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Ιανουάριος, 2011, 8:44 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Διπλασιάζεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης”

 1. FOR

  Δηλαδή τέρμα πλέον η θέρμανση για εμάς;

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr