Β’ Γ’ ΖΩΝΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – Κουκουλόπουλος » η εξέλιξη αυτή είναι ήδη αποφασισμένη από το Υπουργείο Υγείας »

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ –

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, με την οποία αναφέρεται στο πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με τις εφημερίες στα Νοσοκομεία Πτολεμαίδας, Καστοριάς και Γρεβενών.

Η επιστολή του  κ. Κουκουλόπουλου έχει ως εξής:

Ο Π. Κουκουλόπουλος για το πρόβλημα των Νοσοκομείων της Δυτ. Μακεδονίας

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, με την οποία αναφέρεται στο πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με τις εφημερίες στα Νοσοκομεία Πτολεμαίδας, Καστοριάς και Γρεβενών.

Η επιστολή του  κ. Κουκουλόπουλου έχει ως εξής:

Προς: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Σχετικά με το πρόβλημα των εφημεριών που προέκυψε με τα νοσοκομεία μας Πτολεμαίδας, των Γρεβενών και μας Καστοριάς, θα ήθελα να μας αναφέρω τα εξής:

1.     Η διάταξη που ψηφίστηκε και έχει προκαλέσει αρρυθμίες σε τρία (3) Νοσοκομεία μας Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά- Καστοριά- Πτολεμαίδα) αφορά αποκλειστικά το καθεστώς εφημεριών του ιατρικού προσωπικού. Από 11 εφημερίες ανά μήνα περιορίζονται μας 7. Κατά τα λοιπά τα εν λόγω νοσοκομεία παραμένουν στη Γ΄ Ζώνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μειωμένα προσόντα για κατάληψη θέσης, μεταθετό σε 2 χρόνια κ.τ.λ.).

2.     Η πιο πάνω διάταξη καταργείται με τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο υπό κατάθεση Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας και το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί από την Ολομέλεια μας Βουλής μέχρι μας 15-2-2011.

Η τροπολογία δεν επαναφέρει τα διάφορα νοσοκομεία μας Γ΄ Ζώνης στο προηγούμενο καθεστώς αλλά παρέχει εξουσιοδότηση στον Υπουργό Υγείας να εκδώσει Υπουργική Απόφαση με την οποία μπορούν συγκεκριμένα νοσοκομεία να ενταχθούν στο καθεστώς εφημεριών των άγονων περιοχών (11 εφημερίες ανά μήνα).

Θα χρειαστεί προσπάθεια, κατά συνέπεια προκειμένου να συμπεριληφθούν νοσοκομεία μας Περιφέρειας μας στην Υπουργική απόφαση.

3.     Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι σαφές ότι οι αρρυθμίες που έχουν προκληθεί στα νοσοκομεία μας αναδεικνύουν την εύθραυστη ισορροπία με την οποία αυτά λειτουργούν. Για παράδειγμα, η μετάταξη μας γιατρού, στα εν λόγω νοσοκομεία, δημιουργεί ανάλογο πρόβλημα με τη μείωση των εφημεριών, αν όχι και μεγαλύτερο.

4.     Είναι καθαρό ότι η προσπάθεια για την άρση του προβλήματος που προκλήθηκε στα 3 Νοσοκομεία πρέπει να συνεχιστεί με συνέπεια.

Την ίδια στιγμή χρήσιμο και επωφελές για τη δημόσια υγεία είναι να ξεκινήσουμε τώρα και όχι αργότερα ένα σοβαρό δημόσιο διάλογο που αφορά μας συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων αφού η εξέλιξη αυτή είναι ήδη αποφασισμένη από το Υπουργείο Υγείας. Είναι αναγκαίο ενδιάμεσο βήμα προκειμένου να διατυπώσουμε την τελική μας πρόταση για τον υγειονομικό χάρτη μας Περιφέρειας μας και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που έχει μια προοπτική 7 έως 10 ετών.

Πάρις Κουκουλόπουλος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιανουάριος, 2011, 11:08 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr