Αυτό είναι το τελικό σχέδιο για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών προς τράπεζες, εφορία και Ταμεία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η οριστική συμφωνία με την τρόικα, όσον αφορά το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την οριζόντια ρύθμιση, αλλά και -εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο- τη διαγραφή μέρους των οφειλών επιχειρήσεων προς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, τις οποίες είχαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Η Realnews έχει στη διάθεσή της το σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων», με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2017, το οποίο περιλαμβάνει 18 άρθρα και προβλέπει, σε αντίθεση με προηγούμενα κείμενα, την παροχή ασυλίας στα τραπεζικά στελέχη και τους δημόσιους υπαλλήλους που θα υπογράψουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων.

 

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το μόνο θέμα που παραμένει ανοικτό στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα επί του εξωδικαστικού είναι τα χρέη από τον ΦΠΑ και οφειλές από παρακρατούμενους φόρους.

Η τρόικα επιμένει εδώ και καιρό να ενταχθούν στη ρύθμιση και τα εν λόγω χρέη, ωστόσο το υπουργείο Οικονομίας αρνείται. Το ζήτημα αναμένεται να διευθετηθεί άμεσα, καθώς για τη νομοθέτηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού πιέζουν τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αναδιαρθρώσεις των «κόκκινων» και μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων.

Από τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού εξαιρούνται οι οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι, όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, μπορούν να αποταθούν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά μόνο επιχειρηματικά δάνεια και όχι στεγαστικά και καταναλωτικά.

Πιέστε εδώ και εδώ αλλά εδώ και για να διαβάσετε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews. enikonomia.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Φεβρουάριος, 2017, 7:29 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση


Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr