Επιστολή ΑΓΓΕΛΗ για Αρχιτεκτονική. Μετά από τόσο καιρό η δημοτική αρχή θυμήθηκε να ασχοληθεί αλλά και πάλι εσωτερικά χωρίς να φτάνει στο αρμόδιο υπουργείο

Με τοπικές επιστολές και εσωτερική διακίνηση δουλειά δεν γίνεται κ. Αγγελή.

Η Αρχιτεκτονική θέλει δουλειά,επιμονή και γρήγορες κινήσεις. Επισκέψεις πραγματικές στα υπουργεία με βουλευτές και Αδαμόπουλο.

Με 4-5 τηλεφωνήματα σαν και αυτά που γίνονται από το δημαρχείο για να προσκληθούν οι σύμβουλοι στην αποψινή βασιλόπιτα, οι πιέσεις στο αρμόδιο υπουργείο θα είχαν δώσει τουλάχιστον ένα ραντεβού με τον ίδιο τον Υπουργό για την Αρχιτεκτονική

Με την σημερινή επιστολή του ο δήμαρχος Καστοριάς προσπαθεί να τα ρίξει στην κυβέρνηση  αλλά σαν δημοτική αρχή δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία :

Το κτίριο για την αρχιτεκτονική…..

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για τον άστοχο τρόπο προσέγγισης του όλου θέματος.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Ως Βουλευτής από το έτος 2004, σε συνεργασία με τις τότε τοπικές αρχές (Νομάρχη, Δήμαρχο, Βουλευτή Αντιπολίτευσης και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνίας) και με συντονισμένες προσπάθειες και την σύμφωνη γνώμη των τότε Πρυτανικών Αρχών, κάναμε το όραμα πραγματικότητα. Απόδειξη αυτού είναι αφενός το θεσμικό πλαίσιο και αφετέρου η κατασκευή των υπαρχόντων σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων.

  2. Ακολούθησε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», με τις γνωστές επιπτώσεις (μνημόνια, παραγοντισμοί, αδιαφορία κτλ.) με αρνητικές επιπτώσεις. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι η Καστοριά δεν απαιτεί την άρση της εμφανούς αδικίας.

  3. Θα ανέμενε κανείς από την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι το κράτος έχει συνέχεια σε ανάλογες πρωτοβουλίες, να επιλύει προβλήματα, να αποκαθιστά την αδικία και όχι να επιρρίπτει ευθύνες αλλού ακόμα και αν υπάρχουν (που υπάρχουν) πολύ περισσότερο βέβαια, όταν με δηλώσεις σε επίπεδο Κοινοβουλίου, ομολογεί προθέσεις.

  4. Η λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις της Αρχιτεκτονικής Σχολής, είναι ευπρόσδεκτες αλλά δεν έχουν σχέση με το θέμα και αποτελούν ουσιαστικά «στάχτη στα μάτια».

Να τελειώνουμε, λοιπόν, με τις αστείες δικαιολογίες. Καιρός είναι να μελετήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τους λόγους ίδρυσης της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά και να γίνει αντιληπτό ότι κέντρο ή κέντρα δίχως περιφέρεια, δεν έχουν μέλλον.

Η πόλη των Αρχοντικών και των Βυζαντινών Εκκλησιών της ιστορίας μας ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ: Να λειτουργήσει η Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς

Ανέστης Αγγελής

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Φεβρουάριος, 2017, 7:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr