Μεγάλες αλλαγές στον ΕΛΓΑ

07:36 – Αλλαγές επί του συνόλου, στον τομέα της ασφάλισης και της αποζημίωσης της γεωργικής παραγωγής, ανήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού και ισοσκέλισης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με τα όσα είπε η κα Μπατζελή, οι κυριότερες αλλαγές για την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ είναι:

– Διαχωρίζεται ο ΕΛΓΑ από το σύστημα ΠΣΕΑ που αφορά σε κρατικές αποζημιώσεις.

– Ιδρύεται Ταμείο Αλληλοβοήθειας για την κτηνοτροφική παραγωγή, που μπορεί να επεκταθεί και στη γεωργική παραγωγή.

– Καθιερώνεται η υποχρεωτική ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής σε ποσοστό 4% της αξίας των προϊόντων που αποτελούν και την ασφαλιζόμενη αξία. Θα υπάρχει επιπλέον μια εισφορά από 2% – 5%, η οποία θα υπολογίζεται στο εισόδημα που δηλώνει στην εφορία ο αγρότης, για το τμήμα του ποσού πάνω από το αφορολόγητο εισόδημα.

– Καθιερώνεται ακόμη η πρόσθετη ασφάλιση, ώστε ο δικαιούχος αγρότης να εισπράττει μεγαλύτερη αποζημίωση, όπως επίσης και η προαιρετική ασφάλιση.

– Στην καταβολή αποζημιώσεων θα υπάρχει απαλλαγή 20% από τη ζημιωθείσα παραγωγή, ενώ για τα ΠΣΕΑ η απαλλαγή θα είναι 30%. Το ανώτατο ύψος της αποζημίωσης ορίζεται σε 70.000 ευρώ.

Η Κατερίνα  Μπατζελή ανέφερε ότι στόχος είναι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ και έτσι οι αποζημιώσεις δεν θα μπορεί να ξεπεράσουν τα έσοδα του ΕΛΓΑ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Μάιος, 2010, 7:36 πμ. στις Κατηγορίες ΑΓΡΟΤΙΚΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr