Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Σωτήρη Αδαμόπουλου στην Αθήνα για προώθηση θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας

Mε στόχο την προώθηση και διευθέτηση θεμάτων του πρωτογενή τομέα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος βρέθηκε στις 21 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Εκεί συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής  & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη και συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων, με κυρίαρχο αυτό της εξέλιξης της Κατασκευής του φράγματος Νεστορίου και των συνοδευτικών έργων. Το έργο βρίσκεται σε καθεστώς διακοπής των εργασιών μιας και εκκρεμεί η γνωμοδότηση από την πλευρά του υπουργείου σχετικά με την αίτηση θεραπείας του αναδόχου. Επί του συγκεκριμένου θέματος ο κ. Κασίμης είπε ότι θα υπάρξει νομική διευθέτηση, ενώ όσον αφορά τη μελέτη του αρδευτικού που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του υπουργείου.

Ο κ. Αδαμόπουλος ζήτησε τη στήριξη και τις άμεσες ενέργειες του υπουργείου, ώστε να δρομολογηθούν οι όποιες διαδικασίες απαιτούνται για την ομαλή συνέχιση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της περιοχής.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τα εγγειοβελτιωτικά έργα της περιοχής που έχουν πλήρη ετοιμότητα και έχουν προταθεί να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020. Επί τούτου, ο κ. Κασίμης τόνισε πως η σκέψη του Υπουργείου είναι να προκρίνει έργα τα οποία δεν αφορούν κατασκευές νέων φραγμάτων αλλά την υποστήριξη των ήδη υφιστάμενων υποδομών, στη λογική της εξοικονόμησης ενέργειας και υδάτων αλλά και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επίσης, στην ατζέντα των συζητήσεων τέθηκε και το ζήτημα των αποζημιώσεων των αγροτών κατά την περίοδο του παγετού της περασμένης άνοιξης που έπληξε την περιοχή, με την πλευρά του υπουργείου να δεσμεύεται να επανεξετάσει το θέμα σε συνεννόηση με τον ΕΛΓΑ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Φεβρουάριος, 2017, 8:32 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr