Το Ελληνικό Κράτος, δολίως ή εξ’ αμελείας, υπoθάλπει το τραπεζικό σύστημα

Σου προωθώ μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο επισυνάπτεται πόρισμα (στα Αγγλικά), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν ενσωμάτωσε την 64/2007 Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, της 22-12-2009, πραγματοποίησα τραπεζική συναλλαγή μέσω e-banking Ελληνικής τράπεζας, με σκοπό την αποστολή χρημάτων σε εταιρία παραγωγής – διανομής ηλεκτρονικών ειδών στην Ολλανδία.

Θεώρησα την χρέωση της τράπεζας για την μεταφορά του χρηματικού ποσού υπερβολική, οπότε κατέθεσα αίτηση – αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (τομέας προστασίας καταναλωτή) και ζήτησα την έρευνα της υποθέσεως. Η εν λόγω τραπεζική συναλλαγή έγινε μεταξύ κρατών μελών της Ευρωζώνης, οπότε θεώρησα πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση ή επιβάρυνση, όπως συμβαίνει και με τις συναλλαγές μου μεταξύ Ελληνικών τραπεζών (δωρεάν μεταφορά χρημάτων).

Κατόπιν λοιπόν της αιτήσεως – αναφοράς μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ενημέρωσαν πως υπάρχει  η οδηγία 64/2007 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία καταργούνται τέτοιου είδους χρεώσεις για συναλλαγές τραπεζών εντός χωρών μελών της Ευρωζώνης, αλλά η Ελλάδα δεν ενσωμάτωσε όπως όφειλε την οδηγία αυτή το αργότερο έως την 1η Νοέμβρη του 2009, οπότε έκτοτε οι χρεώσεις των επίμαχων τραπεζικών συναλλαγών, καθιστούν το Ελληνικό Κράτος υπόλογο και υπαίτιο για οικονομική διαρροή – επιβάρυνση Ελλήνων και Ευρωπαίων καταναλωτών.

Επιπλέον, εμμέσως πλην σαφώς, το πόρισμα – επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με παραπέμπει – οδηγεί στα πολιτικά δικαστήρια και φυσικά ενάντια του Ελληνικού Κράτους και όχι ενάντια των τραπεζών, για τη διεκδίκηση οικονομικής αποζημίωσης.

Έτσι, διαπίστωσα πως το Ελληνικό Κράτος, δολίως ή εξ’ αμελείας, υπόθαλπε το τραπεζικό σύστημα, μη εναρμονίζοντας την Ελληνική νομοθεσία με την επίμαχη Ευρωπαϊκή οδηγία. Δηλαδή, ενώ την περίοδο αυτή, λόγω οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση ζητά οικονομικές θυσίες από τον Ελληνικό λαό, μειώνοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και τις αποδοχές του, παράλληλα αφήνει τον Έλληνα πολίτη απροστάτευτο να γίνει «βορά» του τραπεζικού συστήματος, με συνέπεια την περαιτέρω οικονομική επιδείνωση του.

Θα πρέπει λοιπόν κατά την άποψη μου, να βρεθούν ποιοι και γιατί παρεμπόδισαν ή αμέλησαν τις διαδικασίες για την εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας με μια δίκαιη και ευεργετική για τους Έλληνες πολίτες Ευρωπαϊκή οδηγία (την υπ’ αριθ. 64/2007 οδηγία) και να δικαιολογήσουν την στάση τους (να απολογηθούν ή και να τιμωρηθούν) και φυσικά να γίνει άμεση ενσωμάτωση την επίμαχης οδηγίας (64/2007) στην Ελληνική νομοθεσία (εφόσον δεν έχει ήδη ενσωματωθεί).

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ…

[gview file=»http://www.alphafm.gr/wp-content/uploads/2010/05/katagelia.pdf»]


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Μάιος, 2010, 9:29 πμ. στις Κατηγορίες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr